I to je lako moguće ako blanširate svježi karfiol i stavite ga u zamrzivač. Blanširanje je postupak brzog i kratkog kuhanja hrane u slanoj, kipućoj vodi, a zatim brzog hlađenja da se zaustavi proces kuhanja prije nego povrće postane kašasto.
Kako zamrznuti karfiol u 4 jednostavna koraka:
1. Pripremite posudu slane vode za kuhanje karfiola i jednu zdjelu s ledenom vodom.
2. Pripremite karfiol dok čekate da voda prokuha. Najvažnije je sve sjeckati na jednake komade kako bi kuhanje prošlo jednako za sve.
3. Blanširajte karfiol tako što ćete ga potopiti u kipuću vodu oko dvije minute, toliko da jedva omekša, a zatim izvadite iz vode i premjestite u ledenu vodu.
4. Nakon što se karfiol ohladi, ocijedite ga, spakirajte i stavite u zamrzivač. Kako bi izbjegli smrzavanje u velike nakupine, karfiol rasporedite na plastičnu tacnu i zamrznite tako pa onda pojedinačno zamrznut karfiol spremite.
I drugo povrće blanširajte na isti način.
Foto: freepik
A.Đ.