Objavljeno 19.09.2022.

Na koje se sve načine mijenja koža žene u trudnoći

Tijekom trudnoće tijelo žene se u potpunosti mijenja, a hormoni utječu na mnoge promjene od raspoloženja do kože. Za vrijeme trudnoće mnoge žene razmišljaju o što zdravijem pristupu ljepoti kako bi izbjegle sve ono što bi moglo naštetiti bebi.


Takozvani trudnički sjaj je 'prava stvar' do kojeg dolazi zbog povećanog volumena krvi zbog čega koža natiče uzrokujući trudnički sjaj.

I dok se protiv blistavog izgleda niti jedna trudnica ne bih pobunila, trudnoća može uzrokovati i neke probleme s kožom. Koža trudnice se mijenja, može postati crvena i ružičasta zbog povećanja volumena krvi ili može biti masnija zbog povećanja hormona estrogena i progesterona. Čak može doći i do pojave akni kod žena koje se nikada nisu borile s tim problemom.

Istraživanja pokazuju kako gotovo 70 posto trudnica može dobiti tamne mrlje na koži, neku vrstu melazme. Tijekom trudnoće žene mogu dobiti i madeže koji mogu nestati nakon trudnoće.

I zatim strije, koje su toliko česte da ih ima oko 75 posto trudnica. One nastaju zbog brzog debljanja, dok vitamin E može pomoći u njihovom smanjenu.

Foto: freepik/author/cookie-studio
A.Đ.H.

Povezani sadržaj