Objavljeno 11.10.2020.

Kako se dijete osjeća zbog razvoda roditelja...

Razvod roditelja je za djecu posebno stresan, zbunjujuć i tužan period života. Mogu osjećati bijes zbog pomisli kako gube roditelje iako ih uvjeravate kako će ih i dalje voljeti oba roditelja.


Djeca koja prolaze kroz razvod roditelja imaju osjećaj kako gube obitelj i nisu sigurno kako će ona izgledati pa im morate pokazati djelima. Najvažnije je prema djetetu se odnositi sa strpljenjem i razumijevanjem.

Dijete ima mnoge želje, a posebno kada se roditelji razvode. Najvažnije je da oba roditelja budu uključena u djetetov život. Kada je jedan roditelj u poziciji da dijete viđa samo u određene dane i prigode, važno je da ga svakodnevno zove kako bi dijete osjećalo da je njihov odnos kontinuiran i neprekinut.

Za djecu je od velike važnosti da se roditelji ne svađaju i da rade na svom što boljem odnosu. Djeca ne smiju čuti kako jedan roditelj loše govori o drugom, ne smiju čuti svađe jer će misliti kako su nešto loše učinili.

Dijete voli oba roditelja, a na razvedenim supružnicima koji ostaju roditelji je da poštuju ljubav svog djeteta prema drugom roditelju. Potrudite se zaštiti svoje dijete od međusobnih napetosti, svađa i sukoba.

I dok je najveći cilj svakog roditelja zaštiti svoje dijete 'od svijeta', kada je razvod u pitanju ponekada moraju zaštiti svoje dijete i 'od sebe'.

Foto: freepik
A.Đ.H.

Povezani sadržaj