Objavljeno 18.07.2019.

Ergonomska klupa za udobno i diskretno dojenje u javnosti

Dizajnirana je klupa s posebnim ciljem da se majkama olakša dojenje u javnosti, koje bi zahvaljujući ovoj klupi bilo diskretnije i udobnije.


Studio za dizajn '52Hours' iz Praga dizajnirao je klupu pod imenom 'Heer' s ciljem da majkama dojenje u javnosti bude lakše. Projekt su vodili Ivana Preiss i Filip Vasić zajedno sa dizajnerom Nikolom Kneževićem, a naglasak je bio na udobnosti i diskreciji.

Direktorica '52Hours' studia Ivana Preiss ističe: 'Ideja za Heer je prvi put nastala nakon što smo bili svjedoci majke kojoj je bilo neugodno dojiti u javnosti. I smatramo kako je rješenje u ovom dizajnu.'

Nakon provedenog istraživanja shvatili su kako mnoge žene imaju negativna iskustva zbog dojenja u javnosti uzrokovana nizom socijalnih, kulturnih i zdravstvenih razloga.

Gradski javni prostori još uvijek nemaju infrastrukturu prilagođenu potrebama majki s malom djecom!

Klupa je osmišljena kako bi ponudila privatnost majkama u javnim prostorima kako bi nahranile dijecu. Bilo da majka doji ili samo hrani dijete na drugi način te želi mirno mjesto.

Konačan proizvod će biti izrađen od ekološki prihvatljivih materijala koji se mogu reciklirati. 'Heer' je trenutno u završnoj fazi razvoja prije puštanja na tržište.

Foto: inviteheer.com
A.Đ.
Povezani sadržaj