Objavljeno 06.06.2022.

Znamenitosti koje moraš posjetiti u Barceloni

Produženi vikend u Barceloni jedna je od najboljih destinacija ako želite vidjeti puno toga zanimljivog, a ujedno se i odmoriti od svakodnevne rutine.


Ova destinacija nije zanimljiva samo u vrijeme kada je jako toplo jer to je grad koji živi punim plućima 24 sata na dan i tako 365 dana u godini. Naravno, prednost je otići tijekom ljetne sezone jer more i lijepe plaže naprosto mame svojom ljepotom.

No, kako do Barcelone? 

Ako vam je naporno ici automobilom, iako i to ima svoje prednosti, avionski prijevoz do Barcelone dostupan je iz više - manje svake države. Osim toga, avionske karte su i više nego povoljne, a i sama vožnja traje, ovisno odakle polijećete, jako kratko. Aerodrom u Barceloni i više je nego dobro povezan sa samim središtem grada, kako javnim prijevozom tako i taxi prijevozom.

Nakon što se odlučite na put u Barcelonu te znate kada idete, preporuka - kupiti kartu za javnim prijevoz, naziva Hola Barcelona. Kartu možete kupiti online i to za 2, 3, 4 ili 5 dana te ste mobilni s bilo kojim javnim prijevoznom sredstvom. Na ovaj je način dosta povoljno, a sama Barcelona veoma je prostrana te je jako veliki izazov obići pješke sve atrakcije.

1. Sagrada Familia
Ovo je svakako prvo što morate obići, a i isplati se od tu početi, jer je svaka iduća atrakcija u njezinoj blizini. Gradnja ova impozantne građevine započela je davne 1882. godine, a na dijelu bazilike radio je Antonio Gaudi te je taj dio i pod zaštitim UNESCO-a . Ulaz u samu baziliku se plaća te se karta može kupiti neposredno u blizini ili online.

2. Placa de Catalunya
Ovo je najveći trg u centru grada te ujedno najomiljenije mjesto golubova.

3. La Rambla
Nadasve poznata šetnica u Barceloni duga čak 1.3 km koja se nastavlja na Placa de Catalunya. 

4. La Boqueria
Glavna tržnica svježe hrane u Barceloni koja radi više od 200 godina. Tržnica se nalazi pri kraju poznate šetnice.

5. Gotički kvart i Katedrala Barcelona
Ova katedrala seže još u 13. stoljeće te je definitivno must see jednako kao i sama četvrt u kojoj se katedrala nalazi.

6. Arco de Triunfo de Barcelona i Ciutadella Park
U nepodesnoj blizini gotičke četvrti nalazi se slavoluk Španjolske koji je izgrađen 1888. godine. Na gornjem dijelu slavoluka smješteni su grbovi svih 49 španjolskih provincija. Na suprotnom kraju slavoluka nalazi se Ciutadella Park koji ima pregršt zelenila, a u kojemu se nalazi i Zoo Barcelone. 

7. Magic Fountain i dvorac Montjuic
Čarobne fontane svakako morate posjetiti, pogotovo ako idete u sumrak. Tada se zapravo vidi cijela raskoš fontana jer upravno kada se mrak spušta započinje vrhunac. Fontane rade u ritmu glazbe te uz to mijenjaju boju. Dvorac Montjuic nalazi se u samom podnožju, a sagrađen je još u 17. stoljeću.

8. Park Güell
Jedan je od velikih simbola grada, a djelo je velikog Antonia Gaudia. Gradnja ovog parka započela je 1900. godine, a osim što je velika turistička atrakcija, pruža jedinstveni pogled na sam grad. Bitno je samo da ulaznicu na vrijeme kupite inače nećete moći ući u park. Naravno, ulaznicu možete kupiti online.

9. Barceloneta
Najpoznatija plaža u gadu koju vrijedi posjetiti te osvježiti noge u more.

Ako smo vas uspjeli zaintrigirati ne preostaje vam ništa drugo nego da si rezervirate vikend i zaputite prema Barceloni.

Foto: M.D.
M.D.

Povezani sadržaj