Objavljeno 10.11.2021.

Vjerojatnost za rastavu braka se povećava ovisno o načinu na koji ste se upoznali!

Prema novom istraživanje čini se kako je važno na koji način ste upoznali svog supružnik. Jedna skupina se posebno ističe po broju razvoda.


Istraživanje koje je provela britanska zaklada 'Marriage Foundation' pokazala je kako će se 12 posto parova koji su se upoznali putem interneta rastati u prve tri godine braka u usporedbi s 2 posto parova koji su se upoznali preko prijatelja ili obitelji. Nakon sedam godina braka ta se brojka povećava na 17 posto.

Brojke su zabrinjavajuće s obzirom na sve veću popularnost upoznavanja putem interneta. U anketi je sudjelovalo više od 2.000 odraslih osoba koje su starije od 30 godina i koje su barem jednom bile u braku.

Prije 2000. godine oko dvije trećine parova se upoznalo kroz obitelj, na poslu ili na mjestima kao što su barovi ili zabave. Dok je od 2000. godine porasla popularnost online upoznavanja kod više od polovice ispitanih osoba.

Nisu samo 'online upoznavanja' metoda susreta koja će vjerojatnije dovesti do razvoda. Istraživanje otkriva i kako će se 8 posto parova koji su se upoznali u školi i 7 posto parova koji su se upoznali na poslu razvesti u prve tri godine braka. Usporedno sa samo 2 posto parova koji su se upoznali preko prijatelja, obitelj ili u barovima.

Nakon nekoliko prvih teških godina braka, način na koji su se supružnici upoznali na početku više ne čini veliku razliku jer se stopa razvoda kreće oko 20 posto.

Foto: freepik
A.Đ.H.
Povezani sadržaj