Objavljeno 11.01.2022.

Sve veći broj muškaraca sjedi prilikom mokrenja

Broj Japanaca koji priznaje kako sjede na WC dasci dok mokre stalno se povećava u usporedbi s kasnim 90-im. Danas sve više muškaraca sjedi dok mokri.


Japanski domovi imaju jedan od najnaprednijih WC sustava na svijetu, gdje proizvođači pružaju različite usluge poput ugradnje bežičnog interneta ili sustava za daljinsko prikupljanja i analizu uzoraka urina koji se zatim šalju u prethodno izabranu bolnicu.

Kako bi saznali što ljudi želje proizvođači WC sjedala provode rutinske ankete koje otkrivaju zanimljive informacije. Novo provedena anketa otkriva kako većina Japanaca mokri sjedeći na WC dasci.

Trend mokrenja sjedeći među japanskim muškarcima sve je izraženiji, prvi put je zabilježen krajem 1990-ih godina. Ankete od 2007. godine su pokazivale kako oko 40 posto japanskih muškaraca mokri sjedeći, dok se od 2009. godine taj trend povećao posebno među mladićima u dobi od 25 do 35 godina. Prošlog mjeseca provedena je najnovija anketa koja otkiva kako čak 60,9 posto muškaraca u Japanu mokri sjedeći.

Na uzorku od 1.500 ispitanika u dobi od 20 do 60 godina, 49 posto njih se izjasnilo kako su u nekom trenutku prešli sa stajanja na sjedenje prilikom mokrenja.

Foto: freepik
A.Đ.H.