Objavljeno 13.04.2023.

Što je mala ceremonija vjenčanja i što ju čini popularnom?

Tradicionalna svadbena slavlja, kada su u pitanje odluke nekih budućih mladenaca, postaju stvar prošlosti. Tradicionalne ceremonije vjenčanja s više stotina uzvanika nisu za svakoga.


Stoga sve veći broj parova koji želi zadržati normalan raspored dana vjenčanja poput prijema, ceremonije, koktel zabave ...  bira mikro vjenčanje. Mikro vjenčanje imaju sve karakteristike normalnog vjenčanja, obično s manje od 50 uzvanika. I to je puno intimnija proslava od one gdje se broj gostiju penje od 100 do 200 ili više.

Iako su mikro vjenčanja postala poprilično popularna, ona nisu jedini izbor za mladence, osobito za one koji žele izbjeći tradicionalna obilježja velikog dana.

Sve više parova će za svoj veliki dan izabrati 'malu ceremoniju vjenčanja' koja će se održati samo u krugu uže obitelji. Mala ceremonija vjenčanja obično uključuje desetak osoba, a mladenci mogu i dalje imati fotografa, izgovoriti zavjete, plesati prvi ples i rezati tortu.

Mala ceremonija vjenčanja definitivno je pravi izbor za sve one parovi koji 'bježe' od tradicionalne svadbene ceremonije. Osim toga, nedostatak priprema za malu ceremoniju vjenčanja je ono što ju čini tako privlačnom i prihvatljivom.

Foto: pexels/EmmaBauso
A.Đ.H.
Povezani sadržaj