Objavljeno 01.03.2023.

Prve Jeans hlače sa zračnim jastukom za vozače motora

Tvrtka iz Švedske Mo’cycle predstavila je javnosti prve traperice na svijetu sa zračnim jastukom, koji nudi zaštitu od udara za donji dio tijela motociklista u slučaju nesreće.


Iako dodaci na napuhavanje koji štite od nesreća nisu novost u svijetu motociklizma, švedski startup Mo’cycle tvrdi kako je dizajnirao i stvorio prve traperice na svijetu sa zračnim jastukom.

Traperice su izrađene od posebne tkanine Armalitha koja izgleda poput trapera, ali je zapravo materijal otporan na habanje. 

Traperice na napuhavanje dolaze s ugrađenim zračnim jastucima koji se aktiviraju tijekom nesreća na motociklu kako bi zaštitile donji dio tijela vozača.


Iz tvrtke Mo’cycle tvrde kako su njihove traperice dizajnirane da štite ne samo trtičnu kost nego i bedra, kukove i stražnji dio torza. Kao i obične motorističke hlače, dolaze sa zaštitom za koljena.

Karakteristika traperica je i ta što su višekratne, jer čak i kad se zračni jastuci aktiviraju, mogu se ispuhati i spojiti na novi spremnik komprimiranog zraka.

Foto: youtube/PrSc
A.Đ.H.
Povezani sadržaj