Objavljeno 28.11.2022.

Oprana odjeća zaudara na vlagu - evo kako je se riješiti

Dolaze hladni dani i samim tim ukoliko nemate sušilicu za rublje veliki je izazov sušenje oprane odjeće pogotovo ukoliko ste prostorom ograničeni.


Vlaga je ta koju najmanje želimo u svježe opranoj odjeći, no kada se jednom uvuče pravi ju je izazov otkloniti, no nije nemoguće.

Koliko vam se puta dogodilo da vam oprana odjeća zaudara na vlagu? Ono što vam je prvo palo na pamet je ponovno ju oprati, no i nakon toga ona je i dalje prisutna? Sljedeći logični korak je baciti odjeći, no možda prije nego to učinite pokušaje sa sljedećim trikovima.


Kako biste izbjegli neugodan miris vlage u vašoj odjeći preporučujemo vam pranje odjeće dok je još vlažna - bilo da je navlažila od kiše ili nakon treninga od znoja. Ako nemate vremena odmah ju oprati, vrlo je bitno raširiti ju kako bi se dobro osušila, no nikako nemojte tako vlažnu odjeću baciti u korpu za veš - upravno tako nastaje neželjen miris vlage.

Ako se pak vlaga već uvukla u vašu odjelu - isproban način rješavanja vlage je pranje odjeće uz pomoć octa. Stavite odjeću u perilicu za rublje te umjesto praška za pranje ulijte ocat. Osim što bi trebao riješiti neugodan miris, kombinacija vruće vode i octa uništava bakterije.

Foto: Pixabay/Victoria_Watercolor
M.D.

Povezani sadržaj