Objavljeno 20.01.2023.

Najviša žena svijet ne gubi pozitivan stav unatoč bolesti zbog koje koristi invalidska kolica

25-godišnja Rumeysa Gelgi podrijetlo je iz Turske, ali živi u SAD-u, poznata je kao najviša žena na svijetu. Rumeysa je visoka 2.15 m i vlasnica je Guinness svjetskog rekorda za 'najvišu živuću ženu'.


Guinnessovu nagradu je primila sa 17 godina kad je postala 'najviša živuća tinejdžerka'. Dok je u svibnju 2021. godine postala 'najviša živuća žena'.

Rumeysa živi s Weaverovim sindromom, rijetkim genetskim stanjem koje uzrokuje prekomjeran rast kostiju. No, ona je fokusirana na pozitivne stvari i iz svega izvlači maksimum. 'To me čini jedinstvenom i volim to. Osim toga biti tako visok je super kada ideš na koncert ili u kino' - komentirala je Rumeysa.

Većinu vremena koristi invalidska kolica, a hodati može samo uz pomoć hodalice. 'I mene su maltretirali kad sam bila mlađa zbog visine koju mi je donio Weaverov sindrom' - dodaje.

Svoj pozitivan stav duguje roditeljima, a obitelj i prijatelji je motiviraju da postigne svoje ciljeve. Nakon što je 2014. godine dobila svoju prvu Guinness titulu ljudi su je počeli više cijeniti.

Foto: instagram
A.Đ.H.
Povezani sadržaj