Objavljeno 13.10.2022.

Mlađim zaposlenicima se svidio rad od kuće, prije bi dali otkaz nego se vratili u ured!

Posljedica pojave koronavirusa je i rad od kuće kojeg je usvojio veliki broj tvrtki diljem svijeta. Fleksibilniji način rada se svidio zaposlenicima.


Prema novom istraživanju koje je proveo Employment Hero, čak 50 posto ispitanika bi razmislilo o davanju otkaza kad bi poslodavac zatražio povratak u ured. Više od 30 ispitanika bi definitivno dalo otkaz, a njih 18 posto možda.

'Nakon što sam dvije godine radio od kuće, shvatio sam da sam puno produktivniji i sretniji radeći od kuće' - izjavio je jedan ispitanik.

Brojne su koristi rada od kuće - nema troška putovanja na posao, bolje je radno okruženje, zdravije se hraniti jer možete pripremiti ručak, veća produktivnost...

Istraživanje otkriva kako bi čak 61 posto milenijalaca vjerojatno dalo otkaz kada bi morali ponovno ići u ured raditi, dok se 71 posto zaposlenika u dobi od 55 i više godina izjasnilo kako ne bi dali otkaz zbog povratka u ured.

Mlađi zaposlenici su najveći zagovornici rada na daljinu s 89 posto u dobi od 18 do 24 godine i oni se zalažu za barem jedan dan rada kod kuće.

Alex Hattingh, direktor za ljudske resurse u Employment Hero ističe kako s obzirom na situaciju s troškovima života koja se samo pogoršava, rad na daljinu ima smisla jer se osim putnih troškova, izbjegava i trošak za ručak i kavu koji bi samo dodatno opteretio već skučen kućni budžet.

Foto: freepik/author/freepik
A.Đ.H.
Povezani sadržaj