Objavljeno 04.11.2022.

Kako bi bile uspješnije na poslu žene trebaju više sna!

Bez obzira koliko svaki dan koji dolazi sa sobom nosi izazova, sve je lakše nakon dobro prospavane noći. Spavanje je ključno za produktivniji radni dan, posebno kod žena.


Istraživanje koje je provela organizacija Sleep Foundation otkriva kako je ženama za produktivniji dan potrebno više sna nego muškarcima. Žene se susreću s brojnim preprekama dok rade na svojoj poslovnoj karijeri, od uznemiravanja na radnom mjestu do razlike u plaći zbog spola... Žene obično moraju raditi puno više od muških kolega kako bi ih se shvatilo ozbiljno.

Iako je napredak u ravnopravnosti vidljiv, mnoge žene i dalje imaju puno veću odgovornost od muškaraca kada je u pitanju ravnoteža između poslovnog i privatnog života.

Žene koje žele ostvari bolje uspjehe na poslovnom planu bi trebale imati kvalitetniji san. Istraživanje provedeno na Sveučilištu Washington State i Minnesota-Duluth otkriva kako su žene koje se nisu po noći odmorile imale smanjen poslovni učinak. Dok su žene nakon dobro prospavane večeri i odmorne bile bolje raspoložene i produktivnije tijekom radnog vremena.

Nedostatak sna dovodi do loše produktivnosti na radnom mjestu!

Foto. freepik/lookstudio
A.Đ.H.


Povezani sadržaj