Objavljeno 11.01.2022.

Jedan od najčešćih uzroka debljanja ... Je li kriva tvoja bolja polovica?

Postoje dokazi koji potvrđuju kako se sretni parovi debljaju, odnosno oni zadovoljni u svojim vezama/brakovima imaju veću vjerojatnost da se udebljaju.


Istraživanje koje je provedeno na Sveučilištu North Carolina pratilo je i bilježilo kilažu više od 8.000 osoba, a zaključeno je kako se udane žene u prosjeku udebljaju i do 24 kilograma tijekom prvih 5 do 6 godina braka. Osim toga, žene koje žive sa svojim partnerima, a nisu u braku se udebljaju u prosjeku do 22 kilograma. Dok žene koje ne žive s partnerima na kilaži dobiju do 13 kilograma.

Istraživanje otkriva i kako se muškarci debljaju iz promjene statusa 'slobodnog muškarca' u status 'veze'. Muškarci koji žive s partnericom duže od 2 godine imaju dvostruko veću vjerojatnost da se udebljaju do 25 kilograma u usporedbi s muškarcima koji ne žive s partnericom.

U dugogodišnjim romantičnim vezama, dolazi do značajnijeg smanjenja konzumacije alkohola te pušenja cigareta što pokazuje spremnost parova na zdraviji način života. Bračni parovi i parovi koji žive zajedno duže od dvije godine imaju veću vjerojatnost da će postati pretili.

Foto: freepik
A.Đ.H.

Povezani sadržaj