Objavljeno 22.11.2023.

Izabrana je 72. Miss Universe, lijepa Sheyniss Palacois iz Nikaragve

Sheyniss je diplomirala komunikologiju, ima 23 godine i sebe u budućnosti vidi kao producenticu. Pokrenula je projekt “Understand your mind” jer zagovara mentalno zdravlje.


Žiri koji je odlučivao o novoj Miss Universe kroz preliminarno natjecanje i finale činili su Halima Aden, Carson Kressley, Mario Bautista,Connie Mariano, Sweta Patel, Janelle Penny Commissiong, Gisele Blondet, Denise White, Iris Mittenaere,Avani Gregg,

Top20:

Nikaragva, Španjolska, Portoriko, Namibija, Venezuela, Indija, Tajland, Čile, Jamajka, USA, Nepal, Peru , Kamerun, Kolumbija, Pakistan, Australija, Filipini, Portugal, Južna Afrika i El Salvador. Ovo je prvi put da se ples size djevojka (Nepal) plasirala u polufinale ovog izbora ljepote bas kao udana žena i majka (Kolumbija). 

Naime od 2023.godine promijenjena su pravila natjecanja i više nema niti dobne granice za natjecanje. “Pobjednice koje su se plasirale u finale Miss Universe znaju i po nekoliko svjetskih jezika, imaju po dva fakulteta i jako su cijenjen u svojim zemljama. Doslovno su postale brand  jer na svojim platformama promiču i iniciraju promjene u društvu. Njihovi kanali imaju ogroman doseg jer ih na društvenim mrežama prate na stotine tisuća ljudi, a nerijetko govorimo i o milijunima pratitelja. Većina djevojaka se bavi određenim javim poslom, rade na radiju ili na televiziji, motivacijski su govornici i svakodnevno ih se može vidjeti”, objasnila je Ivana Delač, direktorica odnosa s javnošću Direkcije Miss Universe Hrvatske.

Top 20 za ulazak u slijedeći krug natjecanja morale su proći kategoriju kupaćih kostima i pokazati samopouzdanje te zdravlje tijela, a u Top 10 odabrane su: Portoriko, Tajland, Peru, Kolumbija, Nikaragva, Filipini , El Salvador, Venezuela, Australija i Španjolska.


Nakon natjecanja u večernjim haljinama u Top5 najuspješnijih plasirale su se missice Australije, Portokika, Nikaragve, Tajlanda i Kolumbije, koje su imale prilike odgovarati na pitanja žirija o važnom temama i svjetskoj problematici. Kao najuspješnije tri finalistice 72.Miss Universe prpglašene su Nikaragva kao pobjednica, Tajland kao prva pratilja i Australija kao druga pratilja. 

Program natjecanja, koje je gledalo više desetaka milijuna gledatelja diljem svijeta, vodile su pobjednica Miss Universe 2012. Olivia Culpo i televizijsko lice Jeannie Mai Jenkins te Maria Menounos, nekadašnja Miss Universe Catriona Gray i Zuri Hall kao dopisnice iza pozornice. 

Nastupio je poznati glazbenik John Legend. Produkcija ovogodišnjeg izbora za Miss Universe i pozirnica jedna je od naskupljih i najljepših do sad, dok je kruna nove missice vrijedna preko 5 milijuna eura, a simbolizira pozitivne promjene.

PR članak

Povezani sadržaj