Objavljeno 28.11.2023.

Izabrana je 27. Miss Hrvatske - Tomislava Dukić iz Tomislavgrada

U Stil eventu u Zagrebu izabrana je 27. Miss Hrvatske. Velikim slavljem obilježilo se svečanih 30 godina od osnutka najstarijeg izbora ljepote u Hrvatskoj, a novo okrunjena ljepotica izabrana je između dvanaest lijepih finalistica te će sljedećih godinu dana ponosno nositi krunu zlatarnice Prahir te lentu i mandat Miss Hrvatske 2023.


Pobjednica dolazi iz Tomislavgrada, ima 25 godina i jako voli putovati. Završila je Kineziološki fakultet u Splitu i vrlo je disciplinirana te predana sportskim aktivnostima i zdravom životu. Ističe kako je bitno paziti na sebe i svoje tijelo. Proputovala je puno zemalja. Nada se da će joj ovaj izbor omogućiti upoznavanje novih ljudi koji će joj možda jednog dana pomoći u realizaciji njenih budućih planova i projekata.

Nakon višednevnih priprema u Camping resortu na Plitvicama, u dvorcu Jurjevec u Lekeniku i hotelu Antunović u Zagrebu dvanaest djevojaka natjecalo se u pet kategorija; intervju, sport, talent, top model i multimedija. U Top 8 super finalistica plasirale su se Luna Marija Novak, Tia Stilinović, Lana Valentić, Tomislava Dukić i Patricija Dimitrovski,koje su svoje mjesto osigurale pobjedom u pojedinačnim kategorijama, dok su se Leona Maroši, Tara Begedin i Antea Krnić u super finale izbora Miss Hrvatske 2023. plasirale odlukom stručnog ocjenjivačkog suda.

Djevojke su blistale na glamuroznoj pozornici noseći u prvom izlazu elegantne bijele haljine, tijare i lente svojih županija. Na modnoj pisti natjecale su se noseći kolekcije Calico Mood, Hogl,Tvornice napčala i vjenčanice Nikolina, dok su ih uljepšali stilisti Studia Marcela, Učilište Profokus i Les Diables.

Top 8 super finalistica odgovarale su na pitanja stručnog ocjenjivačkog suda, koji je imao težak zadatak odabrati najkompletniju djevojku, koja će imati čast predstavljati Hrvatsku na 72.Miss Svijeta. 

U Top3 najuspješnije plasirale su se Antea Krnić, Tomislava Dukić i Lana Valentić.


Pratiljama novoizabrane miss  proglašene su Lana Valentić kao druga pratilja, Antea Krnić kao prva pratilja.

Program, u kojem su nastupili Amir Kazić Leo, Sandi Cenov i Hana Mašić, Angelica Zacchigna, te Cirkus animatori, vodili su Ivana Šundov i Davor Garić.

“Zahvaljujem se svim pokroviteljima i partnerima izbora; HT-Eronet , Prahir Fine Jewellery,  Rox beauty i Toyota Hrvatska.  Posebnu zahvalu upućujem Ličko-senjskoj županiji, TZ Ličko-senjske županije, Nacionalnom parku Plitvička jezera i TZ Plitvičkih jezera gdje su djevojke odradile pripreme izbora i snimile prekrasne video razglednice te županu Ličko- senjske županije gospodinu Ernestu Petry”, izjavila je nakon izbora direktorica i vlasnica licence Miss Hrvatske za Miss Svijeta Iva Loparić Kontek.

Svečanu tridesetu obljetnicu svojim dolaskom uveličale su bivše missice Ivana Petković Čevra, Nina Slamić Gudeljević, Maja Cvjetković Čevra, Josipa Kusić,  Antonija Gogić Bračulj, Angelic Zacchigna, Katarina Mamić te Lucija Begić, predstavnica Hrvatske na 71.Miss Svijeta u Indiji sljedećeg proljeća.

Foto: Boris Mataković

PR članak
Povezani sadržaj