Objavljeno 06.09.2022.

Čovjek pokušao sam sebi operirati nos, pa završio u bolnici s ozbiljnim komplikacijama

Brazilac, čiji identitet bolnica ne želi otkriti, prošlog je tjedna završio na hitnoj, nakon što je pokušao napraviti rinoplastiku na sebi, koristeći YouTube tutorijale.


Ovih dana na YouTubeu možete pronaći razne vrste DIY tutorijala, a to uključuje i razne operacijske zahvate pa i operaciju nosa. Međutim, samo zato što netko kaže da ne morate biti liječnik da biste izvršili operaciju, pogotovo ako je na sebi, ne znači da je to dobra ideja. 

Nažalost, jedan muškarac iz Sao Paola zapravo je pokušao napraviti vlastitu rinoplastiku koristeći YouTube video kao vodič i završio je u jedinici hitne pomoći s inficiranom ranom. Muškarac je liječnicima rekao da nije koristio nikakve rukavice za izvođenje zahvata i da nije čistio ranu kako ne bi otvorio šavove.

Liječnici upozoravaju da takvi amaterski kirurški zahvati mogu izazvati učinak suprotan od željenog, ali i dovesti do smrti.

Zanimljivo, ovo nije prvi put da je netko izvršio operaciju sam na sebi. Godine 2016. engleski inženjer operirao je sam sebe nakon što je stavljen na dugu listu čekanja.

Foto: pixabay
M.D.
Povezani sadržaj