Objavljeno 27.03.2020.

Znate li koji je idealan broj spojeva tijekom upoznavanje?

Kada upoznate nekoga i započnete izlaziti na spojeve kako bi se bolje upoznali, stručnjaci ističu kako je i više nego dovoljno viđati se dva puta tjedno.


Psihijatar Scott Carroll ističe važnost držanja preporuke o viđanju dva puta tjedno prilikom upoznavanja. Ako se s nekim viđamo prečesto to može izazvati anksioznost i uništiti potencijalno dobru vezu ili pak s druge strane možete požuriti u nezdravu vezu.

Kada na početku upoznavanja osigurate sebi vrijeme između spojeva to vam omogućuje da jasno vidite kako je nova veza započela i kako napreduje.

Na ovaj način sačuvat ćete svoju privatnost jer je u romantičnoj vezi važno održati individualnost i slobodu, više nego se pretjerano osloniti na nekoga. Kako bi postigli ovaj balans potrebi su vam dani odmora između spojeva, da bi imali vremena za sebe i svoje potrebe, osobito kada upoznajete nekog novoga.

'Stopa razvoda je veća kod parova koji imaju problema s privatnošću nego kod onih koji su nesretni u braku ili imaju problema s intimnosti' - navodi profesor Terri Orbuch.

Iskoristite vrijeme koje imate za sebe, a vrijeme na spoju za vas dvoje i u najbolje slučaju imate ćete cijeli život za vas dvoje.

Foto: freepik
A.Đ.

Povezani sadržaj