Objavljeno 06.12.2022.

Žene jako odbijaju partneri koji im ne pomažu u kućanskim poslovima!

Čini se kako su mnoge žene u vezama ili brakovima s muškarcem koji je poput 'djeteta' odnosno s lijenim partnerom od kojeg nemaju previše pomoći kada su kućanski poslovi u pitanju.


Fenomen 'muškarac - dijete' postoji, a znanstvenici istraživanjem otkrivaju kako lijeni muškarci imaju manje intimnih odnosa jer njihovo ponašanje jako odbija partnerice.

Znanstvenici iz Australije i Kanade su ispitali više od 1.000 žena u vezama o tome kako gledaju na svog partnera. Sudionice su bile iz cijelog svijeta i svi su imali djecu mlađu od 12 godina.

Žene su u istraživanju ocjenjivale slaganje s izjavama poput:

- Ponekada se osjećam kao da mi je partner dodatno dijete o kojem moram brinuti.
- Teško je podučavati članove obitelji kako dobro obaviti kućanske poslove pa ih stoga radije obavim sama.

Također su žene kroz istraživanje dale uvid u podjelu poslova u kući poput pripreme obroka, pranja suđa, pranja odjeće i peglanja, plaćanja računa, vožnje djece u školu...

I na kraju su žene otkrile svoj intimni odnos s partnerom.

Voditelji istraživanja Emily Harris sa Sveučilišta u Melbourneu i Sari van Anders sa Sveučilišta Queen u Ontariju otkrivaju kako žene odgovorne za više kućanski poslova gledaju na svog partnera kao na nesamostalnu osobu. One žene koje gledaju na partnera kao na nesamostalnu osobu imaju smanjenu intimnu želju.

Žene koje imaju osjećaj kako su u vezi s 'muškarcem - djetetom' odlučuju se više kućanskih poslova obavljati same.

Foto: freepik/gpointstudio
A.Đ.H.
Povezani sadržaj