Objavljeno 28.04.2020.

Zbog zatvaranja u kuće sve veći broj parova sumnja u svoju vezu

Svaka peta osoba životne dobi između 25 do 34 godine ima dvojbe u vezi svog odnosa s partnerom od kada su zbog pandemije koronavirusa više zatvoreni u kućama.


Relate, kao najveći pružatelj podrške u Velikoj Britaniji ljudima svim dobnih skupina u vezi njihovih odnosa, na temelju provedenog istraživanja otkrivaju kako svaka peta osoba ima sumnje u svoju vezu.

Od 2.021 anketirane osobe, četvrtina je izjavila kako partner od zatvaranja u kuću vrši pritisak na vezu, a isto toliko ih priznaje kako ih partner iritira.

Relate otkriva i veliki broj posjeta članku pod nazivom 'Sve što moj partner čini me iritira'. Također, otkrivaju i kako se veliki broj roditelja teško nosi s organizacijom života dok su zatvoreni unutar kuće.

No, nije sve tako crno, 65 posto ispitanika otkriva kako su za vrijeme boravka u kući osjetili podršku svog partnera, a 43 posto ih priznaje kako se osjećaju više povezano s partnerom od kad su stalno kod kuće. Osjećaj bliskosti s partnerom se ne odražava i na seksualnu intimnost jer je samo 17 posto ispitanika potvrdilo više seksualnih aktivnosti nego inače.

Loši odnosi pripisuju se neizvjesnosti koju je pandemija koronavirusa sa sobom donijela poput brige o sigurnosti za radno mjesto, financijama, pokušaju usklađivanja posla od kuće i brige o djeci, neizvjesnosti o budućnosti.

Foto: freepik
A.Đ.
Povezani sadržaj