Objavljeno 18.03.2020.

Treba li prestati izlaziti na spojeve dok traje koronavirus?

Socijalna distanca glavna je preporuka pandemije koronavirusa, a znači li to kako cijeli svoj društveni život trebate staviti na pauzu?


Postoji opći konsenzus da bi svi trebali poduzimati mjere opreza da izbjegnu velike skupine ljudi kako bi ograničili svoju izloženost virus, no oni koji su mladi i zdravi ne moraju u potpunosti zaustaviti svoje živote. To znači da ipak možete izaći na spoj sve dok niste pod većim rizikom da postanete bolesni.

Ne morate prestati izlaziti, ali trebate poduzeti dodatne mjere opreza.

Epidemija koronavirusa je zastrašujuća, ali na svu sreću postoje mnoge mjere opreza koje možete poduzeti kako se virus ne bi proširio.

Albert Ko, koji predsjeda odjelom za epidemiologiju na Yale School of Public Health ističe kako su 'izlasci jedna na jedna osoba razumno sigurni. U pogledu javnog zdravstva najviše zabrinjavaju velika okupljanja, a što se tiče spojeva, mislim da još uvijek možete izlaziti.'

S druge strane, Carolyn Cannuscio, direktorica istraživanja Centra za javnozdravstvene inicijative na Sveučilištu u Pennsylvaniji, poziva na više opreza i ističe kako je 'pravo vrijeme za telefonske pozive, video pozive i rad na tekstualnim porukama.'

Foto: freepik
A.Đ.

Povezani sadržaj