Objavljeno 12.10.2020.

Razlozi zbog kojih mnogi brakovi završavaju...

Sve veći broj brakova završava razvodom i iako bi mnogi ljudi kao glavni razlog istaknuli prevaru, to nije tako jer su brojni drugi razlozi problem propadanja brakova.


Vjerovali li ne jedan od glavnih razloga zbog koji se bračni parovi odlučuju na razvod je problem u komunikaciji. Osim komunikacije još je nekoliko krivaca za visoku stopu razvoda.

Ulazak u brak iz krivih razloga

Kada se par vjenča jer misli kako to treba učiniti! Pogrešno je očekivati kako će problemi koji su postojali od samog početka nestati ulaskom u brak.

Izgubljen individualni identitet

Kada osoba nema priliku da radi ono što voli, vjerojatno će se osjećati kao 'da se utapa' u stvarima koje ju ne zanimaju. Važno je imati 'vrijeme za sebe'.

Iscrpljenost zbog roditeljskih obveza

Kada u brak dođu djeca većina roditelja zaboravlja da su bili par. Kako djeca rastu i trebaju manje pažnje, partneri shvaćaju kako su se udaljili ali ne mogu više pronaći ništa zajedničko.

Nedostatak intimnosti

Dolazi do promjene u razmišljanju 'kako on nije više toliko romantičan ili kako ona nije više toliko senzualna'. Muškarci općenito trebaju seksualnu privlačnost, a žene romantiku kako bi intimnost 'živjela'. Sve dok oboje dobivaju ono što im treba, neće biti problema u seksualnom životu. Nedostatak intimnosti može dovesti do razvoda jer se parovi osjećaju nevoljeno i neželjeno.

Parovi koji ne održavaju intimnu vezu seksualnim i neseksualnim radnjama predodređeni su da postanu stranci.

Neispunjena očekivanja

Kada osobe u braku pokušavaju prisiliti jedna drugu na ono što ne žele učiniti za sreću svog partnera, to je recept za katastrofu.

Financije

Nedostatak financija nije uzrok razvoda, ali nedostatak kompatibilnosti u raspodjeli financija je. Razvod je logičan zaključak situacije u kojoj je jedna osoba usredotočena na budućnost, a druga živi 'od danas do sutra'.

Svaki par ima nesuglasice i važno je proći kroz nabijene emocije bez vrijeđanja, i tako da se svaki partner osjeća saslušan i poštovan.

Foto: freepik
A.Đ.H.Povezani sadržaj


Popularno na blogu