Objavljeno 12.02.2019.

Pozitivne učinke na odnos s partnerom ima ovaj oblik druženja

Ponekada neke večeri jednostavno pozivaju na druženje uz čašicu alkohola s vašom boljom polovicom. Moderna ljubav uključuje i takva druženja s vašom osobom broj jedan.


Nije neobično da većina parova slijedi takva druženja, ali postoje i određene nuspojave. istraživanje Sveučilišta u Michiganu otkriva kako su zapravo parovi koji piju zajedno sretniji od onih koji to ne čine.

Kako bi utvrdili učinak pijenja u odnosima, znanstvenici su intervjuirali više od 2.700 bračnih parova o njihovim navikama konzumacije alkohola. Sudionici su otkrili koliko često oni i njihovi partneri piju te koliko su im tada zahtjevne i iritirajuće njihove bolje polovice.

Istraživanje otkriva kako su parovi koji su pili zajedno bili daleko sretniji od parova kod kojih samo jedna osoba pije. Otkriveno je i kako su žene posebno nezadovoljne kada samo one piju, a njihovi muževi ne.

Treba napomenuti i činjenicu kako nevolje u braku nisu imale veze s tim koliko svaki partner pije, nego su rezultat osjećaja isključenosti.

Voditeljica istraživanja Kira Birditt ističe rezultate kao otkriće koje otkriva kako su sretniji oni parovi koji se više druže zajedno.

Foto: pexels
A.Đ.

Povezani sadržaj