Objavljeno 08.02.2023.

Poželjno je biti 'sebični romantičar' na spojevima

Kako se u današnje vrijeme trendovi mijenjaju pa tako i oni u svijetu izlazaka i spojeva, važnije je nego ikada biti usredotočen na jednu stvar - ono što uistinu želiš.


Michelle Elman, autorica knjige 'The Selfish Romantic: How To Date Without Feeling Bad About Yourself' objašnjava pojam sebični romantičar.

'Sebični romantičar je netko tko daje prioritete svojim potrebama i izražava ih, čak i ako ga to čini manje poželjnim i privlačnim.' - ističe Michelle i dodaje 'Oni su uvjereni u to tko su i predstavljaju se kao točna verzija samih sebe, za razliku od idealizirane verzije koju promovira društvo'.

Sebični romantičar je osoba koja ostaje vjerna svojim uvjerenjima. Iako riječ sebičan ima negativan prizvuk, bitno se zalagati za sebe kad izlazite i ne bi trebali stavljati mišljenje stranaca ispred vlastitog niti im tako davati prednost da im se svidiš. Na taj način im se sviđa ona osoba koja oni žele da budeš, a ne osoba koja zapravo jesi.

Biti sebični romantičar ne znači biti nepristojan, nego iskren.

Prva osoba kojoj trebaš ugoditi pri izlascima i upoznavanju si ti, jer kako inače misliš privući osobu istomišljenika ako nemaš poštovanje prema svojim potrebama!

Foto: freepik/senivpetro
A.Đ.H.
Povezani sadržaj