Objavljeno 08.03.2023.

Nestala je iskra? Kako se ponovno zaljubiti u partnera!

Zaljubljenost je euforičan osjećaj, ali s vremenom iskra koja vas je nekoć činila tako živim može izblijediti. Ako ti se činiti da se plamen tvoje veze ugasio, sigurno se pitaš je li moguće ponovno zapaliti iskru?


Jedan od najčešćih razloga zašto dolazi do gašenja iskre u vezi je taj što su se parovi naviknuli jedno na drugo i uzimaju jedno drugo 'zdravo za gotovo'. Prestanu se baviti zajedničkim aktivnostima i počinju zanemarivati partnerove emocionalne potrebe.

Nakon toga slijedi nedostatak komunikacije, razumijevanja i empatije od strane partnera. Tada veza stagnira i iskra se polako gasi.

Da biste ponovno zapalili iskru u vezi, morate odvojiti vrijeme za ulaganje u svog partnera i svoju vezu.

Prvi korak je stvaranje romantike i intimnosti. To možeš učiniti kroz zajedničke aktivnosti kao što su npr. ručak u restoranu, odlazak u duge šetnje, gledanje filmova ... Važno je pokazati partneru da ga cijeniš i pokušaj da se ponovno osjeća posebnim uz tebe. To možeš postići malim stvarima, npr. tako što ćeš mu pisati ljubavna pisma, davati komplimente ili pozivati ​​na spojeve.

Drugi važan savjet je da odvojiš malo vremena za sebe. To možeš učiniti tako da imaš neki hobi. Važno je zapamtiti da ako želiš paziti na svoju vezu, prvo moraš paziti na sebe. Odvajanje vremena za sebe može ti pomoći da napuniš baterije i budeš prisutniji i svjesniji u svojoj vezi.

Otvorena i iskrena komunikacija je ključna za ponovno rasplamsavanje iskre. Važno je biti otvoren i iskren u vezi s osjećajima i potrebama sa svojim partnerom. Tako se izbjegavaju nesporazumi i gradi jača vezu između vas dvoje.

Ne zaboravi poštivati ​​međusobne granice jer to znači kako si voljan dati svom partneru prostor koji mu je potreba za rast i istraživanje vlastitih interesa. Također je važno poštivati ​​međusobna mišljenja i uvjerenja.

Foto: pexels/AneteLusina
A.Đ.H./fraumag.ch
Povezani sadržaj