Objavljeno 08.03.2023.

Može li opstati brak bez intimnosti?

Intimnost igra važnu ulogu u svakoj romantičnoj vezi, pomaže stvoriti emocionalnu vezu koja se temelji na povjerenju i razumijevanju. No, može li brak uspjeti bez fizičke intimnosti koja obično ide uz njega?


Zato je važno shvatiti kako komunikacija, emocionalna povezanost i zajednički interesi mogu održati vezu snažnom i zdravom čak i kada izostane fizička intimnost.

Kako bi održali čvrstu vezu bez fizičke intimnosti, parovi se moraju usredotočiti na komunikaciju i emocionalno povezivanje.

Komunikacija je važna za svaku vezu, ali je posebno važna kada nema fizičke intimnosti. Parovi bi trebali biti otvoreni i iskreni jedno prema drugome o svojim potrebama i željama. Također bi trebali biti spremni slušati jedni druge i raditi zajedno na pronalaženju rješenja za sve sukobe koji se mogu pojaviti.

Osim komunikacije, parovi bi se trebali usredotočiti i na izgradnju emocionalne veze. Trebali bi odvojiti vrijeme da međusobno podijele svoje misli i osjećaje. Također bi trebali moći podržavati i ohrabrivati ​​jedno drugo čak i kada fizička intimnost nije opcija.

Podjednako važan dio održavanja snažne veze bez fizičke intimnosti su zajednički interesi i aktivnosti. Parovi bi trebali nastojati pronaći aktivnosti i hobije u kojima mogu zajedno uživati. Zajedničke aktivnosti mogu pomoći u stvaranju osjećaja bliskosti i povezanosti, čak i bez fizičke intimnosti.

Kako bi omogućili trajan brak bez fizičke intimnosti, parovi moraju uspostaviti temelj poštovanja i razumijevanja. Trebali bi biti otvoreni i iskreni jedno prema drugome o svojim očekivanjima i granicama.

Foto: pexels/IrinaIriser
A.Đ.H./fraumag.ch

Povezani sadržaj