Objavljeno 25.02.2019.

Ljubite svoju bolju polovicu svakog dana jer poljubac ima brojne prednosti

Poljubac upućen partneru svakog dana može držati doktora daleko od vas. Poljubac osim što je jedinstven čin dijeljenja emocija, sadrži i mnoge druge dobrobiti za nas.


Poljubac kojeg svakodnevno izmjenjujete s partnerom pomaže da dulje živimo i budemo zdraviji.

Poljubac umanjuje simptome alergije - 30 minuta ljubljena može smanjiti simptome peludne groznice ili alergije na prašinu.

Poljubac umanjuje razinu stresa - kad se ljubite, tijelo proizvodi oksitocin - hormon koji je prirodna kemikalija za umirenje.

Poljubac sagorijeva kalorije - možete potrošiti i do 120 kalorija za sat ljubljenja.

Zbog poljubaca izgledate mlađe - tijekom strastvenog poljupca radi oko 23 mišića lica i oko 112 posturalnih mišića.

Poljubac sprječava bolesti pluća - inače odišemo oko 20 puta u minuti, a kada se ljubimo taj se broj povećava do 60 udisaja u minuti. Ovaj trening disanja je dobar za naša pluća.

Poljubac je dobra za srce - ljubljenje je dobro za vaše srce jer se tako reguliraju otkucaji, smanjuje razina kolesterola i snižava krvni tlak.

Poljubac ublažava glavobolju - ljubljenje pomaže ublažiti bol osobito kod glavobolje i menstrualnih grčeva.

Poljubac jača imunološki sustav - ljubljenje je dobar način za razmjenu bakterija s partnerom i upravo taj proces pozitivno djeluje na imunološki sustav.

Poljubac sprječava karijes - ljubljenje je poput prirodnog procesa čišćenja zuba. Kad se ljubimo, lučimo više sline koja neutralizira kiseline, ispire čestice hrane i bakterije sa zuba.

Foto: pexels
A.Đ.
Povezani sadržaj