Objavljeno 06.04.2020.

Kako započeti novu vezu nakon razvoda?

Papiri za razvod su potpisani, sada ste slobodni i zapravo već je prošlo neko vrijeme te se pitate kako započeti novu vezu nakon razvoda...


Na prvom mjesto, prestanite krivite sebe i pronađite nekog za razgovor. Strpljenje je glavna karakteristika novih poznanstava nakon razvoda.

Psihoterapeut Fran Walfish ističe kako vas 'ne bi trebalo biti sramota zbog razvoda. Razvod vam može pomoći da shvatite što stvarno želite u svom sljedećem partneru.'

Kada završite sa životnom fazom razvoda, trebate izlaziti i družiti se s puno osoba jer neće prvi muškarac/žena kojeg upoznate biti onaj za dugoročnu vezu. Nakon razvoda, trebate ići polako, naučiti više o sebi i životu kojeg ste tek stvorili kao razvedena osoba.

Najveća pogreška koju mnogi nakon razvoda čine je mišljenje kako nova veza neće imati svoje izazove. Nego često uspoređuju novu ljubav s bivšim partnerom i razmišljaju kako izbjeći probleme koje su imali s osobom od koje su se rastali kako bi udovoljili novoj osobi.

Veza nakon razvoda može uspjeti i trajati pod uvjetom da je rastavljena osoba naučila dovoljno o sebi od kada je brak završio.

Foto: freepik
A.Đ. 

Povezani sadržaj