Objavljeno 09.07.2019.

Jeste li nevjerni, a da toga niste niti svjesni?

Nova riječ ušla je u leksikon veza, a vezana je u sve sitne načine na koje možete biti nevjerni, a da toga niste niti svjesni.


Novi pojam u svijetu veza je mikro-prevara i kako ističe psiholog Melanie Schilling to je niz naizgled malih akcija koje otkrivaju kako je osoba emocionalno ili fizički usredotočena na nekoga izvan veze.

Mikro-prevara se odnosi na potajno povezivanje s drugom osobom na društvenim mrežama, dijeljenje šala s nekim, ako nečiji broj u mobitelu spremite pod 'lažnim' imenom... Ovo su znakovi prikrivenog flerta kojeg pokušavate zadržati dalje od očiju partnera. Ako takvo nešto krijete, onda ste i vi dio mikro-prevare.

Mikro-prevare su one sitnice koje držite u tajnosti, ako primjerice vodite tajne razgovore s nekim ili se dopisujete putem interneta.

Treba napomenuti kako postoji granica između prijateljstva s nekim i mikro-varanja, ako od partnera skrivate odnos s nekim onda je stvar jasna. Druženje s osobom koja vam je prijatelj i za koju vaša bolja polovica zna je odnos koji ne smije imati zvono za alarm.

Foto: pexels
A.Đ.
Povezani sadržaj