Objavljeno 07.04.2022.

Jednom, dvaput ili pak više puta tjedno - koliko je normalno?

Jeste li ikada razmišljali o tome koliko je zapravo normalno, u skladu s godinama, puta voditi ljubav? Ako jeste, a niste naišli na pravi odgovor u nastavku se možete vrlo dobro informirati.


Mišljenja smo kako nikada nije dovoljno, no s godinama se i prioriteti mijenjaju te brojčano stanje skrivanja pod plahte se kroz zajedničke godine mijenja. 

Nije nužno da u tridesetima, ili pak četrdesetima brojčano stanje opada, nego se to više veže na godine koje su partneri proveli zajedno. Sasvim je normalno kako se u ranijoj fazi veze vođenje ljubav svodi na svakodnevno pa i do više puta dnevno. Dok se kroz zajedničke godine taj broj nešto smanjuje. To pak nikako ne znači kako te partner ili ti partnera više ne privlačiš, nego se vaši prioriteti mijenjaju.

Znanstvenici s Kinsey instituta objavili su zanimljivo istraživanje u kojemu su bile obuhvaćene sve dobne skupine od ranih dvadesetih, do kasnih četrdesetih te također partneri koji su kraće, ali i dulje zajedno. Partneri koji su mlađi, ali i oni koji su kraće zajedno pod zajedničke plahte radi razmjenjivanja ljubavi idu čak 122 puta godišnja. Odmah ispod njih dolaze oni koji se nalaze u tridesetim godinama te su i malo dulje zajedno, a broj koji njih krasi je 96 puta godišnje. Na trećem, ali niti malo nevažnom mjestu su ispitanici u srednjim godinama (40+), oni se upuštaju u ljubavne igrice pod plahtom oko 69 puta godišnje.

Sudeći po statistici s godinama nam se prioriteti uistinu mijenjaju, ali snažan osjećaj ljubav prisutan je u svim dobnim skupinama neovisno o tome koliko puta plahte budu zagrijane.

Foto: pixabay
M.D




Povezani sadržaj