Objavljeno 18.01.2021.

Intimni život bračnih parova u 2020. godini

Više nego ikada prije, 2020. godina je 'natjerala' mnoge bračne parove da budu zajedno kod kuće. Mnogi su puno više vremena provodili zajedno, dijeleći i obavljajući sve kućanske poslove. No, postavlja se pitanje što je s intimnosti bračnih parova?


Istraživanje koje je provedeno na stranici Superdrug Online Doctor na preko 1.000 Europljana i Amerikanaca otkriva kako je 30 posto ispitanika bilo više intimno aktivno u posljednjih godinu dana nego inače. Mnogi su se odlučili i na nove poze zbog čega je čak 53 posto osoba osjećalo anksioznosti.

Mnogim bračnim parovima nedostaje razgovora o intimnosti pa je isprobavanje novih stvari u spavaćoj sobi, odluka koja nailazi na oklijevanje. Treba znati kako je udobnost ključna za ugodna intimna iskustva.

Ženama je uglavnom neugodno oko iskušavanja novih poza, dok muškarce najviše brine hoće li partnerica biti zadovoljna.

Malo je potrebno za izlazak iz zone komfora i toga da se ponovno zapali iskra koja će začiniti vezu. Potrebno se odvažiti, zabaviti i eksperimentirati, a možda se i iznenadite kada otkrijete divlju stranu sebe.

Isprobavanje novih stvari u krevetu pozitivno utječe na razinu intimnosti, ali vam i pomaže da prihvatite želje supružnika i ojačate vezu.

Foto: freepik
A.Đ.H.Povezani sadržaj


Popularno na blogu