Objavljeno 06.09.2022.

U skoroj budućnosti uredski radnici mogli bi odrijemati u uspravnim kutijama

Dvije japanske tvrtke udružile su se kako bi proizvele uspravne 'kutije za drijemanje' za koje tvrde da će pomoći u rješavanju sve češćeg problema prekomjernog rada u toj azijskoj zemlji.


Fenomen prekomjernog rada možemo uočiti na svakom koraku, ali navodno u Japanu muku muče s jako velikim nedostatkom radne snage. Kako bi uredskim radnicima barem malo olakšali svakodnevicu, stručnjak za namještaj Itoki Corporation sa sjedištem u Tokiju i Koyoju Gohan, dobavljač šperploče s Hokkaida potpisali su ugovor o licenci za početak proizvodnje naprave bizarnog izgleda.

U osnovi se sastoji od uspravne drvene podloge koja će korisnicima omogućiti ulazak i korištenje kao privatni prostor za spavanje stojeći. Možda zvuči kao loša šala, ali ovo je pravi proizvod koji će vjerojatno biti predstavljen u japanskim uredima u bliskoj budućnosti.


Kutije za drijemanje, koje se uspoređuju s bojlerima veličine čovjeka ili uspravnim solarijima, navodno nude udobnu potporu za glavu, koljena i leđa, omogućujući korisnicima da odspavaju bez brige da će pasti.

Cijena i dostupnost još nisu objavljeni, ali Kawashima je rekla da se njezina tvrtka nada da će kutije za drijemanje povećati produktivnost zaposlenika, a istovremeno promicati zdravu radnu kulturu.

Foto: pixabay
M.D.

Povezani sadržaj