Objavljeno 28.08.2013.

Nova turska serija: Osveta - sadržaj i epizode

Nova turska serija 'Osveta' od nedjelje se počinje prikazivati na RTL Televiziji. Po uzoru na uspješnu američku seriju 'Revenge', snimljena je turska inačica u kojoj je u glavnoj ulozi zasjala talentirana turska glumica Beren Saat, dobro poznata i hrvatskim gledateljima.


Prva sezona serije upoznaje nas sa životom djevojčice Derin Çelik (Beren Saat) i njezinog oca Adila (Burak Davutoğlu), do trenutka kada Adil bude optužen za zločin koji nije počinio i kada je osuđen na doživotni zatvor.

Derin svoje djetinjstvo provodi u sirotištu, vjerujući u očev zločin. Nakon smrti oca, iz njegovog dnevnika doznaje sve o njegovoj nevinosti te ga odluči osvetiti.


Svaki tjedan donosimo novi sadržaj serije OSVETA! Budite uz nas...


Nedjelja 01.09., Epizoda 1. i 2.:
Život Adila i njegove kćeri Derin (Beren Saat) preokrenuo se naglavačke nakon optužbe za klevetu i pronevjeru tvrtke u kojoj radi. Zbog teških optužbi Adila pritvore na nekoliko godina, a Derin pošalju u sirotište. Godinama kasnije, nakon očeve smti, Derin saznaje da je otac bio nevin optužen, zbog čega se odluči osvetiti onima koji su joj uništili život. Kako bi uspjela u tome, Derin promijeni ime u Yagmur, vrati se u rodni grad i useli u staru obiteljsku kuću odmah pored imućne obitelji Askoj. Uskoro susretne starog prijatelja Ruzgara (Nejat İşler) kojem se predstavi pod novim identitetom, a uz pomoć prijateljice Asli (Dilsad Celebi) biva pozvana na humanitarnu večeru koju organizira Šahika Askoj (Arzu Gamze Kılınç), Derenina glavna žrtava osvete. Na zabavi upoznaje i Šahikinog sina, Emrea (Mert Firat), Šahikinu najbolju prijateljicu Lejlu, ali i tajanstvenog mladića koji bi joj mogao pomoći u ostvarivanju cilja.

Ponedjeljak 02.09., Epizoda 3. i 4.:
Yagmur ne odustaje od svojeg cilja, osvetiti očevu smrt! Nakon što je upoznala svoje najgore neprijatelje, Yagmur će se najprije osvetiti Lejli, Šahikinoj najboljoj prijateljici, razotkrivši svima da je ljubavnica Šahikinog supruga Halduna! Doznavši da je suprug vara, Šahika odluči pratiti njegov svaki korak, te se odrekne svog prijateljstva s Lejlom. Za to vrijeme, Yagmur se sve više zbližava s Emreom, prihvativši njegov poziv da mu se pridruži na elitnoj utrci konja, dok je Ruzgar prisiljen prodati svoj brod Hakanu kako bi isplatio očeve dugove, a mladi Bariš poziva Šahikinu kćer Džemre i njezine prijatelje na putovanje po obali, ne znajući da je brod prodan… Yagmur doznaje da je i imućni trgovac dionicama, Orhan Demirci, bio dio zavjere protiv njezinog oca. Iako je Hakan saznao njezin pravi identitet, ne sviđa joj se ideja da joj pomaže u osvećivanju Askojevima. U međuvremenu, kuća u kojoj živi Yagmur se iznenada prodaje, a Šahika pokušava doznati tko je zapravo ta tajanstvena djevojka u koju se njezin sin Emre opasno zaljubio.

Utorak 03.09., Epizoda 5. i 6.:
Yagmurina nova meta je glavni tužitelj Sadri Uçkan, vrlo dobar prijatelj obitelji Arsoj koji je donio najstrožu presudu u očevom slučaju, i koji se namjerava kandidirati za gradonačelnika. Emre posjeti bivšu djevojku Selen koja se liječi u rehabilitacijskom centru od ovisnosti. Iako mu je obitelj to strogo zabranila, Emre zamoli Yagmur da mu pravi društvo tijekom posjeta Seleni… U međuvremenu, Šahika dolazi do zanimljivih informacija o Yagmur, pa je odluči pozvati na večeru u svom domu na kojoj će im društvo praviti Sadri Uçkan i još jedan misteriozni gost, dok Ruzgar i njegov mlađi brat Bariš teško podnose iznenadnu očevu smrt.

Srijeda 04.09., Epizoda 7. i 8.:
Yagmur saznaje da je psihijatrica Ayşe Ceylan također bila dio zavjere jer je svojim iskazom uvjerila suca da je njezin otac bio pljačkaš i ubojica. Nevjerojatni slijed događaja na tiskovnoj konferenciji povodom Sadrijeve kandidature za gradonačelnika uzrokuje paniku kod Askojevih. Haldun je uvjeren kako iza te katastrofe stoji Šahika koja je još uvijek ljuta zbog njegove nevjere. Emreova bivša djevojka Selen ne krije nezadovoljstvo oko njegovog odabira nove simpatije, pa odluči dovesti Yagmur u neugodnu situaciju pred Emreom i Ruzgarom, a Haldun napusti kuću pod izlikom da odlazi na poslovni put. Za to vrijeme, Šahika doživi još jednu neugodnost na sastanku njezinog humanitarnog odbora, a zahvaljujući Hakanu, video s njezinim prijetnjama psihijatrici Ayşe Ceylan pojave se na Internetu.

Četvrtak 05.09., Epizoda 9. i 10.:
Lejla pronalazi vrlo bitnu informaciju o Yagmur, no neće je moći proslijediti Šahiki koja je upravo doznala da Haldun nije bio na poslovnom putovanju, nego s Lejlom u hotelu. Obzirom da je nakon rastave braka ostala bez cijelog imetka i financijskih sredstava, Lejla od Halduna zatraži novac za nanesene duševne boli i rušenje društvenog statusa nakon objave njihove afere. U međuvremenu, Emra pogodi činjenica da je Yagmur bila viđena u Ruzgarovom društvu, pa odluči zaposliti Selen u tvrtki svoga oca, Asli prizna Yagmur da se Šahika raspituje o nestalom CD-u s povjerljivim informacijama, a Lejla se iznenada pojavi na sastanku Šahikine humanitarne udruge.

Tekst: rtl


Povezani sadržaj