(ne)muči me LJUBAV

(ne)muči me LJUBAV
Zašto zanemarujemo svoje želje zbog njega?

Zašto zanemarujemo svoje želje zbog njega?

Ah te žene, vječno prilagodljive željama muškaraca. Što li nas samo to tjera da im ugodimo i onda kada je to protiv nas samih? Ako je ljubav, onda bih bila slobodna reći kako mi se to pravilo ljubavi ne sviđa.

Tople noći, vreli dani ...

Tople noći, vreli dani ...

Ljeto je posebno doba godine. Amen. Neki ga mrze, neki obožavaju, ali svi se moraju složiti da na neki specifičan način utječe na nas. Ljeti sve izgleda lakše, osjećamo se slobodnije, plan i program dana je fleksibilniji, a mi opušteniji.

Pita li ljubav za godine?

Pita li ljubav za godine?

Kaže se da su godine samo broj i da u ljubavi one nisu važne. Tajna uspješne veze krije se u mnogo drugih stvari koje su važnije od životne starosti partnera, ali kada se radi o velikoj razlici u godinama, svatko ima svoje mišljenje o tome. Društvo u kojem živimo sklono je osuđivanju svakog odstupanja od nečega što se smatra normalnim.

Zašto teško odustajemo?

Zašto teško odustajemo?

Ispričat ću Vam priču o nekoliko mojih prijateljica, o Ivoni, Maji, Sari i Katarini. Sve su redom mlade i visokoobrazovane, možda različitog izgleda i životnih prilika, ali sličnih ljubavnih priča. Njihove priče su o odustajanju, upornosti, mudrosti ili ludosti... Kako god to nazvali, jedno je evidentno, sve su u vezama ostale predugo, zaista predugo.

U potrazi sa smislom!

U potrazi sa smislom!

Nije teško biti rukovoditelj u nekoj organizaciji. Ako imaš volju za učenjem, lako svladaš potrebne vještine jer postoji mali milijun priručnika i knjiga na tu temu. Posvetiš li se tome, možeš biti dobar voditelj, izvrstan. U području veza, napisano je također mnogo riječi. Da ih i sve isčitaš, kad naiđeš na prepreku, munjevitom brzinom zaboravit ćeš savjete. Svi će se činiti jednako neprimjenjivi.

Jednom varalica, uvijek varalica!

Jednom varalica, uvijek varalica!

Ono oko čega nam se svima mišljenja često razilaze je prevara. Oprostiti ili ne? Iako možda nikad neće biti jasan razlog, što nekoga čini varalicom, činjenica je da postoje serijski preljubnici, oni koji će u jednoj vezi prevariti dok u drugoj neće, kao i oni koji nikada nisu prevarili, što ne znači da ne bi. Iako, izreka “prilika čini lopova” ne mora vrijediti za baš sve, jer uvijek postoje iznimke.

Ljubav nije samo volim te

Ljubav nije samo volim te

Riječi su veliko oruđe. Imaju moć najtvrđu utvrdu srušiti, najčvršće zaključana vrata otvoriti. Neki ih savršeno koriste, neki nisu ni svjesni njihove veličine. Od svih postojećih skupina, najviše me živciraju oni koji vjeruju da se zbog par ispraznih riječi čovjek može osjećati voljeno. Ne može. Ljubav nije samo volim te. Jer ljubav nije osjećaj, ljubav je djelovanje.

Kad je pravo vrijeme za brak?

Kad je pravo vrijeme za brak?

Nedavno me je jedna pripravnica u firmi u kojoj radim pitala, kao stariju i iskusniju kolegicu, kada je pravo vrijeme za brak. Moram priznati da na puno pitanja imam odgovore koje ispaljujem kao iz topa, ali nakon što sam čula njeno pitanje nastala je tišina.

Imaš osjećaj da bi on mogao biti ljubav...

Imaš osjećaj da bi on mogao biti ljubav...

I koliko god čvrsto stojiš na zemlji i znaš kako princ na bijelom konju ne postoji, dogoditi ti se nešto gore i od 'princa'. Posve drugačiji i izvan okvira 'standardnog' muškarca kojeg si zamišljaš. Onaj koji za tebe ima 'sto mana' koje te inače nerviraju i ne samo to - nikako i nikada ih ne bi prihvatila, ali kod njega ... baš kod njega su ti nebitne, a time i prihvatljive.

Prava ljubav - mit ili stvarnost?

Prava ljubav - mit ili stvarnost?

Prava ljubav postala je poput mita. O njoj razgovaramo, mislimo, ona nas nadahnjuje na velika djela, ali u nju baš i ne vjerujemo, kao što je to stvar s jednorozima, vilama, i ostalim simpatičnim mitskim stvorenjima, koji su tu da nam u život unesu malo mašte, čarolije i pozitivnog duha, ali svi znamo da u ovom stvarnom svijetu za njih nema mjesta.

4567


(ne)muči me LJUBAV blog je u kojem ćete moći pronaći apsolutno svaku varijaciju na temu ljubavi - sretne, nesretne, prve, ozbiljne, prave, prolazne... Naše blogerice otvorile su dušu i pišu o svojim (ne)sretnim ljubavima.

Najčitanije

Popularno na blogu