Moja beauty priča

Objavljeno 12.08.2015.

Trik za puknuti nokat - testirano!

Već nekoliko godina imam problem s pucanjem nokta na palcu (sa strane bih imala malu pukotinu kojom bih obično zapela za odjeću, deku, kosu…) i kad bi se to dogodilo, nokat bih morala odrezati ili rašpati do stanja grozote. Nikad ne znam što je uzrok pucanju, već se to dogodi samo od sebe kad nokat naraste do određene mjere. Budući da ne znam kako to spriječiti, odlučila sam naći način kako to popraviti kad se već dogodi.


To mi se dogodilo prije otprilike dva tjedna, a budući da sam ovaj vikend išla na svadbu, htjela sam napraviti neku lijepu manikuru pa sam jako pazila na taj nokat. Ipak, to se pogoršavalo i morala sam to nekako riješiti. Evo kako to obično izgleda:

Tada sam se sjetila da sam na Pinterestu vidjela trik za popravak slomljenog nokta pa sam odlučila to i isprobati. Sve što vam treba je prazna čajna vrečica, škare, ljepilo za nokte (ja sam koristila superglue, što možda i nije najbolja ideja, ali funkcionira) i rašpu za nokte:

Prvo je potrebno odrezati komadić čajne vrečice u obliku četverokuta tako da pokrije dio koji je slomljen (i da malo viri sa strane), ali da ne prelazi vrh nokta. Zatim uzeti ljepilo, izravnati nokat i ljepilo nanijeti na taj dio. Na ljepilo, dok je još mokro (treba raditi dosta brzo), postaviti odrezani komadić čajne vrečice i cijelu je još jednom premazati ljepilom u tankom sloju dok cijeli taj dio vrečice nije prekriven i zalijepljen za nokat. Nakon toga potrebno je pričekati da se ljepilo osuši do kraja (to sve ide prilično brzo, pa nisam mogla slikati korak po korak) i dobro izrašpati sve, tako da je cijela površina nokta glatka i bez nabora vrečice (ali pazite da ne biste izrašpali cijeli ovaj dio preko pukotine), uključujući i dio koji viri sa strane. Kad je sve lijepo i glatko, nanesite bazni lak i lak za nokte kao i obično.  


Pročitaj još tekstova od blogerice Nike Kovačev


Ovako je to izgledalo kad sam stavila bazni lak. Slomljeni dio se može i dalje vidjeti, ali njime nećete ni zapinjati, niti će pukotina ići sve dalje prema sredini nokta. Nakon što je to bilo na mom noktu već nekoliko dana i vidjela sam da sve funkcionira, odlučila sam napraviti manikuru za svadbu i evo kako je to izgledalo:

I sad, kad ovo pišem, je utorak, a to je na mom noktu već više od tjedan dana i još uvijek je sve na mjestu, a pukotine nema. Pokušat ću to održavati koliko je god moguće i vidjeti kako će se ponašati s vremenom. Evo kako izgleda danas:

I to je to za današnji post. Jeste li čuli za ovaj trik? Jeste li bili zadovoljni rezultatima?
Ako imate bilo kakve želje za teme budućih postova, slobodno mi javite (sve moje društvene mreže navedene su malo niže). 

Posjetite me na: 
Twitteru: KellyDoe5
Instagramu: Kelly1393
Pinterestu: Nika Kovačev
Moj blog na engleskom jeziku (ovaj post je tamo objavljen): beautypeptalk.blogspot.com

Nadam se da ćete me nastaviti pratiti! 

Nika Kovačev




Povezani sadržaj








Moja beauty priča je modni blog na kojem ćete redovito pronalaziti savjete, prijedloge, inspiracije te sve ono što možete zamisliti, a odnosi se na svijet mode i šminke, ljepote i njege. 

Najčitanije

Popularno na blogu