Moja beauty priča

Objavljeno 12.03.2020.

Smoothie za svjež izgled kože

Za lijepu kožu nije dovoljno nanijeti kremu ili serum, već morate misliti i na ono što svakodnevno unosite u vaš organizam.


Dakle, morate unositi zdrave masnoće, omegu, vitamine C, D i E, prirodni kolagen, hidrirati kožu te unositi namirnice bogate hijaluronom. Hijaluron sam ovdje izostavila, ali najbolji biljni izvor je korjenasto povrće. 

Sastojci:

Banane (2 kom)

- Banane sadrže oko 75% vode, što znači da su odlične za hidrataciju kože.
- Bogate su vitaminom C i E, te antioksidansima, što ih čini idealnim odabirom za stvaranje kolagena, zaglađivanje bora, te za svježinu kože.

Krastavci (2 manja)

- Mineral silika, koji se nalazi u krastavcima, utječe na obnavljanje kolagena i fantastično djeluje na hidrataciju cijelog tijela.

Avokado (1 kom)

- Odličan izvor zdravih masnoća, koje djeluju tako da će ‘napumpati’ vašu kožu, koja će samim time dobiti mladolikiji izgled.

Kivi (1-2 kom)

- Dobar izvor vitamina C (kolagen), E, te sadrži antioksidanse koji održavaju prirodnu ravnotežu kože i sprječavaju oštećenje stanica.
- Vitamin C - Camu Camu prah (pola čajne žličice). Pomaže rastu i razvoju tkiva u svim dijelovima tijela, zacjeljivanju rana i potiče stvaranje kolagena.

Đumbir (po želji)

- Đumbir je namirnica koju bi svi trebali konzumirati ako imaju problema s niskom želučanom kiselinom. Kada ona nije optimalna, ne možete izvuci sve hranjive tvari iz namirnica, koliko god se zdravo hranili. 
- Pored ovog, đumbir djeluje protuupalno, zaglađuje kožu, poboljšava cirkulaciju, uklanja akne...

Laneno ulje (cca 1 jušna zlica)

- Odličan izvor omega-3 masnih kiselina, te dobar izvor omega-6 masnih kiselina. Djeluje i protiv akni i prištića, suhe kože, psorijaze, seboreje, dermatitisa...


Još praktičnih savjeta potražite na: 

Helena Malogorski




Povezani sadržaj








Moja beauty priča je modni blog na kojem ćete redovito pronalaziti savjete, prijedloge, inspiracije te sve ono što možete zamisliti, a odnosi se na svijet mode i šminke, ljepote i njege. 

Najčitanije

Popularno na blogu