Moja beauty priča

Objavljeno 30.05.2015.

Šareni nail art za ljeto

Sam dizajn nije uopće kompliciran, ali pripremite se na barem sat vremena sjedenja na mjestu i točkanja po noktima.


Korišteno:

Bazni lak - Essence Ultra strong nail repair
Zeleni lak - Essence Colour&Go 170 beijos de brazil
Plavi lak-  Maybelline New York mini Colorama 80 Electric Blue
Žuti lak - Essence Colour&Go 23 Sundancer
Crveni lak - Essence Colour&Go 186 polka holga
Svjetlo ljubičasti lak - Catrice cosmetics 130 Lucky In Lilac
Bijeli lak - Essence Colour&Go 199 wild white ways
Bijeli liner lak - Manhattan Pro French tip whitener in 11A
Završni sloj - Konad Top Coat 41
Točkalica (dotting tool) - Moja točkalica ima dva kraja - sitniji i krupniji, ali ovaj dizajn možete dobiti korištenjem i samo sitnije ili pribadačom ili čime god imali na raspolaganju, a sposobno je izraditi male točkice na vašim noktima.

P.S. Naravno, vi možete koristiti i druge boje ili marke proizvoda, jedino što je bitno u odabiru boje je da je boja gusta i čim manje prozirna kako boje podloge ne bi probijale kroz nju.

Prvi korak:

Moj prvi korak je uvijek pripremiti nokat za daljnji dizajn. To uključuje uklanjanje laka koji se prije nalazio na noktima (ako ga je bilo), rašpom izravnati rubove nokta i oblikovati ga ako je potrebno, pogurnuti kožicu oko noktiju i ukloniti višak. Nakon toga nanosim bazni lak u jednom sloju i pustim da se osuši.

Drugi korak:

Nakon toga sam obojala svaki nokat drugom bojom, i to (od palca prema malom prstu): zeleno, plavo, žuto, crveno i ljubičasto. Svaku boju sam nanosila u dva sloja kako bih izbjegla vidljive pokrete četkicom po noktu te kako bi boja na noktima bila ujednačena. 

Treći korak:

Nakon toga sam na svakom noktu bijelim linerom nacrtala tri malena zavijutka (poput valova). Za ovaj korak možete koristiti i četkicu za nail art s tankim dlačicama i bijeli lak. 

Četvrti korak:

Nakon toga sam ispunila te malene zavijutke i dobila ovo što vidite na slici. Bijelu sam boju također nanosila u dva sloja. 

Peti korak: 

Nakon toga sam sve boje stavila na papir i uzela točkalicu (dotting tool) i stavljala točkice uz bijelu liniju na svakom noktu, pritom pazeći da ne koristim osnovnu boju tog nokta (npr. za palac, kojem je glavna boja zelena, u obrubljivanju te bijele linije koristila sam sve osim zelene boje, itd.)  Nakon što sam obrubila bijeli dio nokta, počela sam točkice (manje i veće) na bijeli dio dizajna, a kasnije i na obojeni dio. 

Šesti korak:

Nakon što sam sve točkice stavila kamo sam htjela i odlučila da mi se rezultat toga svega sviđa, stavila sam malu bijelu točkicu u sredinu svake točke u boji i nekoliko malih sa strane po obojenom dijelu dizajna. 

Sedmi korak:

Posljednji korak je to sve učvrstiti i osigurati završnim, bezbojnim slojem, koji daje sjaj i kompletira cijeli dizajn. I to je to! 

Ako biste voljeli vidjeti još nail arta od mene, slobodno mi javite (sve moje društvene mreže navedene su malo niže). 

Posjetite me na: 
Twitteru: @KellyDoe5
Instagramu: Kelly1393
Pinterestu: Nika Kovačev

Moj blog na engleskom jeziku (ovaj post je tamo već objavljen): http://beautypeptalk.blogspot.com/2015/05/fun-nail-art-for-summer.html

Nadam se da ćete me nastaviti pratiti! 

Nika Kovačev




Povezani sadržaj








Moja beauty priča je modni blog na kojem ćete redovito pronalaziti savjete, prijedloge, inspiracije te sve ono što možete zamisliti, a odnosi se na svijet mode i šminke, ljepote i njege. 

Popularno na blogu