Moja beauty priča

Objavljeno 17.09.2015.

Moja kolekcija šminke: Palete sjenila

Šminkom se ne bavim profesionalno, pa tako nemam mnogo proizvoda. Ipak, za nekoga tko je na početku blogerske karijere i šminka isključivo sebe, smatram da imam i više nego dovoljno. Mislim da sjenila zaista mogu pomoći u šminkanju i dobrom izgledu, samo ih treba znati koristiti, a tutorijala je na internet bezbroj, tako da to više nije nikakav problem.


Ukratko ću vam reći nešto o svakoj paleti sjenila pa krenimo!

1. St Michael Classics Eyeshadow Collection

Ova paleta je jako stara, čak nisam sigurna niti postoji li još uvijek ta tvrtka, ako znadete nešto više o tome, javite! Vjerojatno više nije ni higijenski koristiti je, no to je jako dugo bila jedina paleta koja je imala nešto boja. Od kad sam se počela šminkati, voljela sam boje na očima, a ova mi je paleta koristila za eksperimentiranje. Sadrži 24 sjenila, a unutra su bila i 2 spužvasta aplikatora, no njih odavno nema. Samu paletu više ne koristim često, osim boja koje nemam nigdje drugdje, poput tirkizne, no još uvijek je čuvam, za svaki slučaj.

2. L'Oreal Paris Color Harmony Tailor-Made Palette

Ovu mi je paletu kupila mama prije nekoliko godina u duty-free shop-u i to je bila moja prva ozbiljnija i skuplja paleta, a mislim da je još uvijek najskuplja koju posjedujem. Sadrži 5 color appeal sjenila, 4 color riche ruževa i 1 true match rumenilo. Rumenilo sam, koliko vidite, koristila jednom ili dvaput, kao i dva neutralna ruža, no sjenila i ne toliko, a zapravo mi se jako sviđaju! Moj je problem sa sjenilima što ih volim imati na jednom mjestu, primjerice u većoj paleti, umjesto korištenja više paleti odjednom, ili još gore(!)- pojedinačna sjenila, haha! No, mislim da su ovo prekrasne boje, pogotovo za jesen, koje je pred vratima, tako da ću definitivno početi koristiti ovu paletu. U paleti se nalaze maslinasta, brončana, zlatna, roza i boja šampanjca, sve svjetlucave boje. Čim napravim look koristeći ovu paletu, objavit ću sliku negdje na svojim društvenim mrežama.

3. Jasmine La Belle Cosmetics

Jako dugo je ovo bila jedina paleta koju sam posjedovala, a prvih godinu dana od kad sam je dobila uopće nisam primijetila donju ladicu s proizvodima za usne- tako je velika. Sadrži 66 sjenila, 4 rumenila, 16 ruževa i 15 sjajila (barem mislim da su to sjajila, ne koristim baš taj dio palete). Iako paleta ima čak 66 sjenila, boje su uglavnom neutralne, osim nekoliko ljubičastih, plavih i zelenih, no te svjetlije nijanse i nisu najbolje pigmentirane, tako da sam uglavnom stalno koristila ista, neutralna sjenila, dok su mi boje zaista nedostajale. Još uvijek s vremena na vrijeme posegnem za ovom paletom, no ne često, iako je paleta odlična, pogotovo za početnike, budući da sadrži sve (osim maskare i pudera) potrebno za jednostavan makeup look.

4. Essence How to make bright eyes make-up box

Ovo je još jedna paleta koju ne koristim koliko bih htjela jer je malena, no ima jako lijepih boja!

Svjetlije boje su mi dosta slične, no sviđaju mi se, a posebno mi se sviđaju crvena i smeđe-siva u gornjem redu. S ovom paletom također dolazi i četkica, koja mi se zapravo jako sviđa! Da, s jedne strane ima spužvasti aplikator, no s druge strane je prava četkica s dlačicama, što je zapravo prilično impresivno za tako jeftinu tvrtku kao što je Essence. Uz paletu dobivate i upute kako napraviti look koristeći sjenila iz palete. Još jedna paleta koju moram više koristiti.

Pročitaj još tekstova od blogerice Nike Kovačev


5. Makeup Revolution London Redemption Palette Essential 

Kada sam kupila ovu paletu, nikad prije nisam koristila ništa slično. Zaljubila sam se u koncept mat sjenila, jer nikad nisam imala tako nešto. Isprva sam koristila samo smeđe i neutralne tonove, no kasnije sam počela koristiti zadnje dvije boje za ljubičasti smokey eyes, što mi se jako sviđalo. Ovu paletu još uvijek često koristim, a vjerujem da ću i nastaviti!

6. Eyes Lips Face 100 eyeshadow palette

Ovo je moja najnovija i najdraža paleta sjenila. Kupila sam je za otprilike 45kn (4,5£) preko stranice ELF Cosmetics. Dakle, 45 kn za 100 sjenila! Nije li to odlično? Istina, svakog sjenila u paleti nema mnogo, no dosta su pigmentirana tako da će vam trajati dugo. Ja paletu imam već neko vrijeme, a nijedno sjenilo nisam ni približno potrošila. Naravno, ima sjenila koja izgledaju isto, koja nisu pigmentirana ili koja su beskorisna, no ima i zaista prekrasnih sjenila i to paletu čini i više nego isplativom. Žao mi je što narančaste boje nisu pretjerano pigmentirane, no i to je u redu. Ako možete nabaviti ovu paletu, toplo je preporučujem, a ako vas zanima moja recenzija ove palete kliknite ovdje!

Znate li vi za neke dobre i jeftine palete koje vrijedi isprobati? Imate li neku od paleta koje sam spomenula?
Ako imate bilo kakve želje za teme budućih postova, slobodno mi javite (sve moje društvene mreže navedene su malo niže). 

Posjetite me na: 
Twitteru: KellyDoe5
Instagramu: Kelly1393
Facebooku: Fashion Jabber
Pinterestu: Nika Kovačev
Mail: someone1393@gmail.com 
Moj blog na engleskom jeziku (ovaj post je tamo objavljen): beautypeptalk.blogspot.com

Nadam se da ćete me nastaviti pratiti! 

Nika Kovačev




Povezani sadržaj








Moja beauty priča je modni blog na kojem ćete redovito pronalaziti savjete, prijedloge, inspiracije te sve ono što možete zamisliti, a odnosi se na svijet mode i šminke, ljepote i njege. 

Popularno na blogu