Moja beauty priča

Objavljeno 09.12.2015.

Konturiranje lica uz pomoć mat bronzera

Danas vam donosim tutorial za konturiranje lica. Ne tvrdim nikako da je ovo pravi način nanošenja kontura, već da je to moj način.


Konturiranje je već neko vrijeme veliki hit u beauty zajednici, a prije godinu ili dvije, i ja sam to počela raditi. Iako se konture obično rade pomoću kremastih proizvoda, ja volim koristiti one u obliku pudera (mat bronzer), budući da mislim da tako imam više kontrole i sve se skupa ljepše blenda. Ja koristim Makeup Revolution Bronzer u nijansi Medium Matte.

Krenula sam tako da sam na lice nanijela Catrice Prime and Fine primer za lice (recenzija bi mogla stići uskoro, no odmah ću vas upozoriti, za sada nisam impresionirana), a zatim sam nanijela Maybelline Affinitione tekući puder. Kad znam da ću konturirati malo jače nego inače, volim koristiti puder koji je nešto svjetliji od moje kože (1-2 nijanse). Tako je, kad sam gotova, sve ujednačeno i moja koža ima zdravi sjaj.

Zatim sam počela nanositi bronzer. Bronzer koji ja koristim je dosta tople nijanse, što bi kod proizvoda za konturiranje inače trebalo izbjegavati, no mislim da s mojim tenom takav bronzer bolje funkcionira. Isto tako, za potrebe slikanja, malo sam pretjerala s bronzerom, jer se inače ne bi vidjelo ništa. Nanijela sam ga: 

1. Ispod obraza.

2. Na sljepoočnice, kako bih dodala dimenziju licu. 

3. Sa svake strane čela, kako bi čelo bilo ljepše oblikovano.

4. Na vrh čela (iz istog razloga kao i gore).


Pročitaj još tekstova od blogerice Nike Kovačev


5. Na čeljust, kako bi se taj dio činio vizualno manjim (tako možete vizualno ukloniti i onaj efekt duple brade).

6. Sa strane nosa, kako bi izgledao tanje (ja ovaj korak obično ne radim, jer je moj nos prirodno malo duži i uzak, tako da ovaj dio za mene ima negativan efekt).

7. Ispod donje usne, da bi se činile većima.

Nakon nanošenja bronzera, dodala sam svjetliju boju (od boje moje kože) korektora ispod očiju, na hrbat nosa, na čelo (gdje nisam nanijela bronzer) i na bradu.

Zatim sam korektor izblendala i na dio gdje sam stavila korektor, stavila sam jako svijetli puder u kamenu (mnogo svjetliji od moje boje kože), no budući da sam i to jako izblendala, izgledalo je dobro.

Nakon toga sam na ostatak lica nanijela puder u kamenu koji odgovara mojoj boji kože, a look sam završila dodavši rumenilo, sjenilo, eyeliner, maskaru i obrve.

Ovo je bio moj večernji look:


I to je to! Uopće nije teško, sve što trebate je pogledati koji vam dijelovi lica trebaju malu intervenciju i koje dijelove lica želite bolje naglasiti. Ne trebate raditi sve korake kao i ja, već samo one koje odgovaraju vama. Isto tako, možete koristiti razne proizvode, pa čak i mat smeđe sjenilo,  dok god odgovara vašem tenu.

Sve je na vama, šminka je igra i možete raditi što god želite, eksperimentirati i naći što vam najbolje odgovara. 

U četvrtak sam objavila prvi DIY božićni post, a ovaj četvrtak stiže novi, koji će uključivati knjigu. Možete li pogoditi o čemu se radi?

Nadam se da vam se svidio ovaj post.

Konturirate li vi svoje lice? Koje proizvode koristite? Gdje ih nanosite?

Ako imate bilo kakve želje za teme budućih postova, slobodno mi javite (sve moje društvene mreže navedene su malo niže). 

Posjetite me na: 
Twitteru: KellyDoe5
Instagramu: Kelly1393
Facebooku: Fashion Jabber
Pinterestu: Nika Kovačev
Bloglovin: Kelly1393
Mail: someone1393@gmail.com 
Moj blog na engleskom jeziku (ovaj post je tamo objavljen): beautypeptalk.blogspot.com

Nadam se da ćete me nastaviti pratiti! 

Nika Kovačev




Povezani sadržaj