Limun + soda bikarbona
Limun je bogat vitaminom C koji je dobar u borbi protiv infekcije, a pospješuje i probavu. Soda bikarbona čini organizam lužnatim. U čašu tople vode umiješati sok jednog limuna, dodati jednu čajnu žličicu sode bikarbone te popiti dok su još prisutni mjehurići.
Kiseli kupus
Kiseli kupus kao fermentirana hrana sadrži velik postotak dobrih probiotičkih bakterija što se pozitivno odražava na dobru crijevnu floru.
Dnevno konzumirati 150 gr kiselog kupusa, uz ostalu hranu jer se time snažno poboljšava zdravlje želuca.
Maslačak
Maslačak sadrži gorke tvari koje se pozitivno odražavaju na metaboličke procese. Konzumirati se može kroz salate ili u obliku soka. Osim gorkih tvari maslačak je bogat mineralima i vitaminima.
Menta
Menta umiruje grčeve, opušta organizam, smanjuje nadutost Poželjno je 3 puta dnevno popiti topli čaj od mente. Također možemo svježe listove mente (3-4) lagano žvakati te progutati. Menta se može konzumirati i zajedno s limunom čime dodatno olakšavamo metaboličke procese.