Mislim zdravo

Objavljeno 13.01.2019.

Kašasti sok za mršavljenje i pomlađivanje

Zeleni kašasti sok idealan je za započeti dan. Kombinacija voća i zelenog lisnatog povrća daje energiju i ugljikohidrate (voće) te klorofil i proteine (zeleno lisnato povrće i ljekovito bilje).


U zeleni sok u blenderu uvijek ide kombinacija voća i lisnatog povrća (nikako voća i korjenastog povrća), jer ćete ga na taj način vrlo lako probaviti. Korjenasto povrće kombinirajte s voćem, ali u sokovniku, gdje se sva celuloza odvoji sa strane, što stvara vrlo probavljiv sok.

Također, razlika između ove 2 vrste soka je što sok iz sokovnika puno brže ulazi u krv, te ga tako čini idealnim za osobe koje imaju tegobe i rade na brzom ozdravljenju. 

Zeleni sok iz blendera sporije ulazi u krv, no on zasiti cijeli organizam, pa nemamo potrebu brzo posegnuti za drugim obrokom. Moje mišljenje je da je najbolje kombinirati ove 2 vrste sokova, jer će na taj način naš organizam dobiti sve potrebne vitamine i minerale, te ćemo biti siti. 


Nemojte zaboraviti da su kalorije u voću (ugljikohidrati), i da je voće potrebno konzumirati u što većim količinama, kako bi imali energije za dan. Ono što uvijek ponavljam je - jedite voće isključivo ujutro, na prazan želudac. Zašto ujutro? Voće je izrazito probavljiva namirnica (20min), i ako je želudac prazan, ono će se probaviti bez problema. Ali ako ste nešto pojeli, a to je najčešće nešto čemu je potrebno nekoliko sati razgradnje, pa nakon toga voće, možete zamisliti zašto dolazi do napuhavanja, nadutosti i plinova. 

Sva druga hrana voću ne dopušta njegov normalan tok probave, i stvara se plodno tlo za fermentaciju i stvaranje gljivica i bakterija. Iz tog razloga je od izrazitog značaja poznavati pravilno kombiniranje hrane.

Sastojci: 
Voda s limunom - 1 limun na 400ml vode
Jagode 300gr
Lubenica 500gr
Peršin 100gr

Sve zblendati u blenderu te popiti na prazan želudac.


Još praktičnih savjeta potražite na:

Helena Malogorski




Povezani sadržaj








Mislim zdravo je blog koji će vam govoriti o sve popularnijem zdravom načinu života. Zdravlje i fitness idu jedno s drugim, a kako biste znali sve o tim temama pratite blog Mislim zdravo.

Najčitanije

Popularno na blogu