Sastojci:
- 500 ml bademovog mlijeka (ili bilo kojeg drugog biljnog mlijeka)
- 45 g kukuruznog škroba (kupila u Sparu, ali ima u svakom centru)
- 4 jušne žlice javor sirupa ili nekog drugog zasladjivaca (ili po želji i više)
- 1 jušna žlica vanilije
- 50 g čokoladnih kapljica (ili po želji i više)
Postupak:
- U hladno mlijeko dodati škrob i miješati cijelo vrijeme (kako ne bi bilo grudica), na visokoj temperaturi do vrenja, kada će se smjesa i zgusnuti.
- Sniziti temperaturu te dodati javor sirup, vaniliju i čokoladne kapljice.
- Puding možete jesti već nakon par minuta kada se malo ohladi, ili ga možete ostaviti u hladnjaku na pola sata, kako bi se skroz zgusnuo i dobio izgled i strukturu klasičnog pudinga.
- Jedite ga samog ili servirajte uz omiljene dodatke (ja sam stavila bananu, zobene pahuljice i još malo čokoladnih kapljica.
Helena Malogorski