Najmanje zapravo volim bijeli kruh jer mi je pomalo dosadan. Volim kad je kruh pun sjemenki i tekstura. Obožavam hrskave korice. Još ako obiluju sjemenkama.
Stalno sam u potrazi za novim receptima i eksperimentima što se tiče kruha,a ovaj je nešto stvarno posebno i moja preporuka je da ga probate napraviti. Recept je iz knjige Superhrana Jamie Olivera.
Sastojci
- 200g integralnog brašna
- 50 g raženog brašna
- 50g lanenih sjemenki
- 100 g sjemenki (20g chia,20 sezamovih, 25 bučinih, 25 g suncokretovih, 10g maka)
- 100 g mljevenih badema
- 1 grančica svježeg ružmarina
- Pola žličice soli
- 1 suhi kvasac
- 375 ml vode
- 4 žlice maslinovog ulja
- 4 jaja
Postupak
- Pećnicu ugrijte na 180℃.
- Kvasac stavite u 375 ml tople vode i u to uspite maslinovo ulje.
- Promiješajte i stavite dok pripremate suhe sastojke.
- Sameljite bademe pa sve suhe sastojke sjedinite.
- Nasjeckajte ružmarin na sitno pa ga ubacite u smjesu.
- Jaja vilicom izradite pa dodajte kvascu.
- Sve izlijte u smjesu s brašnom.
- Smjesa će biti rijetka i to je sasvim ok.
- U kalup za kruh stavite papir za pečenje pa izlijte smjesu.
- Pecite oko sat vremena.
- Kada vam štapić ili nož izađe suh iz kruha znači da je gotov.

* Ukoliko želite kiseli kruh složenijeg okusa, smjesu pokrijte i ostavite preko noći u hladnjaku pa ispecite ujutro.
Još puno finih recepata pronađite na Tamarinom blogu Time For Family Food i Instagram profilu.
Tamara Sudić