Prhko tijesto:
250g oštrog brašna
150g margarina
100g šećera
Prstohvat soli
4 žumanjka
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
Naribana korica od 1 limuna
Prvi nadjev (od sira):
4 bjelanjka
100g šećera
500g svježeg sira
Sok od pola limuna
2 žlice griza
Drugi nadjev:
150g sjeckanih oraha
100g šećera
2žlice mlijeka
2 žlice ruma
Sok od pola limuna
Priprema
- Sastojke za prhko tijesto izmiješajte u jednoj većoj posudi dok tijesto ne postane jednoliko. Ja ga mijesim ručno, ali možete i mikserom. Podijelite ga na dva dijela ( za gornji dio ostavite manju količinu tijesta i ostavite je u hladnjak).
- Pleh obložite masnim papirom za pečenje, a rubove namažite margarinom.
- Veću polovicu tijesta razvaljajte i obložite rubove pleha. Odložite je u hladnjak da se ohladi nekoliko minuta.
- Kad je tijeso ohlađeno, stavite pleh u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva da se peče 10 minuta.
- Izvadite tijesto i na njega stavite prvi nadjev (koji ste pripremili na način da pomiješate sve sastojke, a na kraju lagano pijenjačom umješate snijeg od bjelanjaka). Na prvi nadjev odmah stavljate i drugi nadjev (samo prethodno pomiješate gore navedene sastojke).
- Nakon što ste stavili nadjeve, na vrh pite stavite preostalo tijesto, koje ste prethodno izvaljali prema obliku pleha, a po želji ga možete i naribati ili narezati na trakice i složiti.
- Pitu izbockajte viljuškom i vratite u pećnicu na 40 minuta.
- Gotovu i ohlađenu pitu izvadite iz pleha, po želji pospite šećerom u prahu i dekorirajte sa malo sjeckanih oraha.
Dobar tek!
Još puno finih recepata pronađite na instagram profilu KeKa.hr.
KeKa.hr