Kuham i snimam

Objavljeno 05.02.2017.

Najfiniji kuglof bogatog okusa

Kuglof je jedan od omiljenih kolača u mojoj obitelji. Do sada, mnogo je isprobanih recepata, no ovaj zadnji koji sam napravila i malo po svom dotjerala ispao je najfiniji do sad.


Sastojci

- 3 cijela jaja
- 300 g šećera
- 1 rum šećer
- 300 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 150 ml ulja
- 150 ml mlijeka
- 1 žlica ruma

*po želji se može dodati
- korica jednog limuna
- korica 1 naranče
- 100 g grožđica (uvaljanih u brašno)
- 3 rebra krupnije izrezane čokolade
- krupnije sjeckani orah, badem ili lješnjak
- višnje (iz kompota, rakije ili svježe)

Priprema

Pjenasto izmješati jaje, šećer i rum šećer. Dodati mlijeko, ulje, brašno i prašak za pecivo te rum. Na kraju dodati sastojke po želji (ja sam prvi put stavila sve sastojke i ispalo je super). Kalup pripremiti za smjesu (maslac i brašno) te istresti smjesu.

Peći na 200 stupnjeva u prethodno zagrijanoj pećnici 15 minuta, potom smanjiti na 150 stupnjeva i peći još 50-55 minuta. Kuglof možete pri pečenju prekriti alu folijom kako ne bi izgorio odozgor, no obavezno foliju skinuti posljednjih 15 minuta.

Istersti gotov kuglof na podlogu za serviranje, kad se ohladi posuti ga štaub šećerom te je takav gotov za konzumaciju.



Monika




Povezani sadržaj