Zamislite samo lice svoje svekrve kada joj kažete da ste spremile ovaj kolač!!! A zapravo je jako jednostavan, dobro ... barem u mojoj verziji.
Za kolač vam treba:
1 pakiranje svježeg lisnatog tijesta, već izvaljanog.
1 vrećica pudinga od vanilije
6 žlica šećera + za posipavanje
400ml mlijeka
400ml slatkog vrhnja
mahuna vanilije ili ekstrakt vanilije
voće po želji (jagode, maline, borovnice..)
šećer u prahu za dekoraciju
Priprema
Uključite pećnicu na 200°C i pripremite dva pleha iste veličine. Odrežite dva komada papira za pečenje kojima ćete prekriti lisnato tijesto. Stavite papir na pleh, na njega tijesto, kistom premažite lagano tijesto vodom i posipajte šećerom.
Poklopite drugim listom papira i drugim plehom pa stavite peći 10 min. Nakon toga okrenite tijesto, posipajte drugu stranu šećerom i pecite još 10 minuta. Kada se pečeno po dužini izrežite 3 jednake trake. Trake izrežite u jednake pravokutnike. Ostavite da se ohladi.
Pročitaj još recepata od blogerice Ane Zlodi
Puding istresite u vrećicu i dodajte mu 6 žlica šećera. Pomiješajte s malo mlijeka, a ostatak stavite u lonac i na vatru da zakuha (ako koristite mahunu, stavite je kuhati u mlijeko pa prije nego ukuhate puding izvadite mahunu, ako koristite ekstrakt pomiješajte ga s pudingom prije nego ukuhate u mlijeko).
Ukuhajte puding kao što bi to i inače napravile. Skuhani puding prebacite u posudu i na vrh stavite prozirnu foliju pa ostavite da se ohladi. Slatko vrhnje utucite u šlag, metlicama zatim izmiksajte ohlađeni puding pa malo po malo dodajte šlag i napravite kremu.
Slaganje:
Kora / krema / kora / krema / kora, a po želji između stavite komadiće voća. Zadnju koru posipajte šećerom u prahu.