Recept
Tijesto:
35 dag glatkog brašna
malo sode bikarbone
15 dag masti (ili maslaca)
10 dag šećera
5 žumanjaka
Postupak
- Brašno pomiješamo sa sodom bikarbonom te prosijemo na dasku.
- Mast dobro razmrvimo rukama, te ga pomiješamo s brašnom i mijesimo dok ne dobijemo jednoličnu smjesu.
- Dodamo šećer te još malo miješamo.
- Napravimo rupu u tijestu, te dodamo žumanjke.
- Dobro zamijesmo, te razvučemo u namašćeni i pobrašnjeli kalup.
- Pečemo na 180 C dok se ne dobije lijepa boja.
Pročitaj još recepata od blogerice Tihane Topčić
Nadjev:
5 bjelanjaka
30 dag šećera
20 dag mljevenih oraha
2 rebra čokolade za kuhanje
20 dag marmelade od marelica
Postupak
- Od bjelanjaka i šećera napravimo čvrsti snijeg.
- U orahe stavimo rastopljenu čokoladu, te izmiješamo.
- Kad je tijesto pečeno, ostavimo ga da se malo ohladi, te ga premažemo marmeladom i na to stavimo nadjev od oraha i čokolade, i nakraju sve prekrijemo snijegom od bjelanjaka.
- Vratimo u pećnicu na 100 C na sušenje snijega od bjelanjaka.