Sastojci
- 300 g kikiriki maslaca + 2 žlice za glazuru
- 50 g kokosovog ulja ili masti + 4 žličice za čokoladnu i kikiriki glazuru
- 100 g meda
- 150 g rižinih pahuljica ili ekspandirane riže (kupila sam ju u Mulleru)
- 200 g čokolade sa 70% kakaa
Postupak
- Kikiriki maslac, kokosovo ulje i med stavite na vatru i zagrijte. Neka kuha dvije - tri minute da se sve karamelizira, ali miješajte kako ne bi zagorilo.
- Rižine pahuljice stavite u veliku posudu pa istresite tekuću smjesu. Dobro promiješajte i istresite u kalup na papir za pečenje kako bi bilo lakše vaditi kolač.
- Otopite čokoladu s dvije žličice kokosovog ulja i prelijte preko podloge.
- Zagrijte dvije žlice kikiriki maslaca i dvije žličice kokosovog ulja pa prelijte preko čokolade.
- Drugim krajem noža (drškom) radite krugove po čokoladi i kikiriki maslacu kako bi se djelomično povezali i napravili uzorak na kolaču koji izgleda predobro, zar ne?
To je to. Kolač gotov i zagarantirano pojeden jako brzo. Najbolje ga je pripremiti možda navečer, ali ako ste nestrpljivi trebate pričekati barem sat vremena i možete ga rezati.
Još puno finih recepata pronađite na Tamarinom blogu Time For Family Food i Instagram profilu.
Tamara Sudić