Sastojci
110g maslaca
100g ribanog parmezana
160g bijelog glatkog brašna
Sol, papar
Svježe začinsko bilje (kopar,peršin,cvijet vlasca,bosiljak,ružmarin,kiselica)
Postupak
- Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
- Maslac neka bude sobne temperature, izrezan na kockice. Dodajte mu parmezan, brašno, sol i papar pa umijesite glatko tijesto.
- Ako bude potrebno dodajte žlicu mlake vode da se sve poveže.
- Papir za pečenje pobrašnite pa tijesto tanko razvaljajte na njemu. Koristeći okrugli rezač tijesta ili čašu, izrežite keksiće.
- Slažite na pleh obložen papirom za pečenje.
- Utisnite začinsko bilje u svaki keks. Dok se budu pekli keks i bilje će se povezati.

* Meni se kadulja pokazala najlošijom kombinacijom za sljubljivanje.
* Kopar,bosiljak i kiselica najboljom.
Sve u svemu, svaki je lijep na svoj način.
- Pecite ih 7-10minuta ,ovisno o jačini pećnice.
- Ostavite ih da se ohlade na plehu pa pohranite u staklenku ili servirajte na tanjuru kao snack.

Još puno finih recepata pronađite na Tamarinom blogu Time For Family Food i Instagram profilu.
Tamara Sudić