Kuham i snimam

Objavljeno 04.07.2019.

Frozen cheesecake

Vjerujem da je ovaj cheesecake poseban po tome što je zaleđen i što u njega ide dulce de leche. Ne znam postoji li dulce de leche (tradicionalni južnoamerički slatki namaz) kod nas u trgovinama ali ja sam ga odlučila napraviti sama.


Sličan je karameli,a gustoću određujete duljinom kuhanja kondenziranog mlijeka. Zaista ga nije nikakav problem za napraviti jer ga svako malo trebate malo promješati i to je to. Kondenzirano mlijeko inače kupujem u Kauflandu. 

Sastojci za biskvit

300 g digestive keksa
2 žlice maslinovog ulja (domaćeg, ako nemate zamijenite ga kokosovim ili rastopljenim maslacem)
50 g čokolade sa 70%kakaa

Otopite čokoladu. Kekse izblendajte s maslinovim uljem pa stavite otopljenu čokoladu i sve još malo blendajte. Utisnite smjesu u kalup promjera 20 cm.

Sastojci za kremu
500 g posnog sira
8 manjih banana (jako zrelih po mogućnosti)
300 g dulche de luche

Sve sastojke stavite u blender dok ne dobijete glatku kremu. Ukoliko želite slađe možete dodati med ili tekuću steviju. 


Prelijte kremu preko keksa i stavite u zamrzivač preko noći ili minimalno 4 sata. Izvadite tortu 2 sata prije konzumiranja. Nastružite 100 g čokolade sa 70%kakaa i pospite po torti. 

Dulce de leche

4 tetrapaka kondenziranog mlijeka (jedan ima 340 g)

Kondenzirano mlijeko kuhati na pari oko 2 i pol sata. Možete i duže što ovisi o gustoći koju želite postići. Od ove količine sam dobila oko 750 g. Znači da možete i smanjiti količinu kondenziranog mlijeka, ja sam odmah napravila da imamo zalihe. Može stajati oko 3 tjedna u hladnjaku.

Još puno finih recepata pronađite na Tamarinom blogu Time For Family Food i Instagram profilu.

Tamara Sudić

Povezani sadržaj