Sličan je karameli,a gustoću određujete duljinom kuhanja kondenziranog mlijeka. Zaista ga nije nikakav problem za napraviti jer ga svako malo trebate malo promješati i to je to. Kondenzirano mlijeko inače kupujem u Kauflandu.
Sastojci za biskvit
300 g digestive keksa
2 žlice maslinovog ulja (domaćeg, ako nemate zamijenite ga kokosovim ili rastopljenim maslacem)
50 g čokolade sa 70%kakaa
Otopite čokoladu. Kekse izblendajte s maslinovim uljem pa stavite otopljenu čokoladu i sve još malo blendajte. Utisnite smjesu u kalup promjera 20 cm.
Sastojci za kremu
500 g posnog sira
8 manjih banana (jako zrelih po mogućnosti)
300 g dulche de luche
Sve sastojke stavite u blender dok ne dobijete glatku kremu. Ukoliko želite slađe možete dodati med ili tekuću steviju.
Prelijte kremu preko keksa i stavite u zamrzivač preko noći ili minimalno 4 sata. Izvadite tortu 2 sata prije konzumiranja. Nastružite 100 g čokolade sa 70%kakaa i pospite po torti.
Dulce de leche
4 tetrapaka kondenziranog mlijeka (jedan ima 340 g)
Kondenzirano mlijeko kuhati na pari oko 2 i pol sata. Možete i duže što ovisi o gustoći koju želite postići. Od ove količine sam dobila oko 750 g. Znači da možete i smanjiti količinu kondenziranog mlijeka, ja sam odmah napravila da imamo zalihe. Može stajati oko 3 tjedna u hladnjaku.
Još puno finih recepata pronađite na Tamarinom blogu Time For Family Food i Instagram profilu.
Tamara Sudić